تعداد افرادی که به سرمایه گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری علاقه دارند، روز به روز افزایش مییابد. شرکت سبدگردان آگاه از جمله شرکتهای با تجربه و دارای حسن شهرت در زمینه ایجاد و مدیریت انواع صندوق های سرمایه گذاری است. علاقمندان به این نوع سرمایه گذاری میتوانند از طریق انواع صندوق های آگاه، اقدام به سرمایه گذاری کنند. کارشناسان و مشاوران سرمایه گذاری آگاه، آمادگی دارند مشاورههای لازم را برای انتخاب روش مناسب سرمایه گذاری ارائه دهند. اما قبل از هر اقدامی باید بدانید مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری چیست و آیا افراد زبده و متخصص بازارهای سرمایه، سرمایه گذاری از این طریق را توصیه می کنند؟ با ما همراه باشید تا مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری را بررسی کنیم.
آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری
قبل از این که به معرفی مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری بپردازیم، لازم است تا با این صندوق ها و عملکرد آنها آشنا شویم. عملکرد صندوق ها، مشابه شرکتهای سرمایه گذاری است. افراد میتوانند سرمایههای خود را بدون توجه به مقدار آن وارد صندوق ها کنند. صندوق ها با جمعآوری سرمایه از افراد مختلف، آن را وارد بازار سرمایه میکنند. بنابراین میتوان دو وجه برای عملکرد صندوق ها در نظر گرفت اول این که صندوق ها سرمایهها را جمعآوری میکنند، دوم این که آن را به کمک دانش و تجربه افراد زبده و متخصص مدیریت میکنند.
هر فردی میتواند به راحتی سرمایه خود را وارد صندوق کند و به راحتی و بدون دغدغه سرمایه خود را از صندوق خارج کند. در واقع برخلاف شرکتهای سرمایهگذاری، افزایش یا کاهش سرمایه در صندوق ها بدون تشریفات انجام میشود. صندوق های سرمایه گذاری خود انواع مختلفی دارند. صندوق های درآمد ثابت، صندوق های مختلط و صندوق های سهامی از جمله انواع صندوق های سرمایه گذاری هستند. لازم به ذکر است میزان ریسک و سود این صندوق ها با یکدیگر متفاوت است. همچنین ممکن است مجموعههای متفاوت، سود و خدمات متفاوتی برای یک نوع صندوق ارائه کنند، بنابراین انتخاب صندوق معتبر و با تجربه اهمیت زیادی در این نوع سرمایه گذاری دارد.
مزایای صندوق های سرمایه گذاری
در ادامه مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری را با هم بررسی میکنیم تا بتوانید یک انتخاب آگاهانه و پرسود داشته باشید:
۱/ کاهش ریسک، اصلیترین مزیت صندوق های سرمایه گذاری
یکی از اصلیترین مزایای صندوق های سرمایه گذاری، مدیریت و کاهش ریسک است. بدون توجه به نوع صندوق، تمامی صندوق ها در مقایسه با سرمایهگذاری مستقیم ریسک کمتری دارند؛ چرا که در این نوع سرمایه گذاری، سرمایه شما توسط افراد متخصص و زبده مدیریت میشود. مدیریت صندوق ها، معمولا توسط افراد با تجربه و با تخصص کافی انجام میشود. بنابراین در صورتی که تخصص کافی درباره سرمایه گذاری در بورس و بازار سرمایه ندارید، بهترین گزینه برای شما انتخاب یک صندوق و سپردن سرمایه خود به آن است. بورس محل مناسبی برای سرمایه گذاری و افزایش سرمایه است اما نداشتن دانش کافی و سرمایه گذاری مستقیم میتواند باعث شود سرمایه شما کاهش یابد یا حتی از بین برود. بنابراین تنها در صورتی که آگاهی و تخصص کافی دارید، به صورت مستقیم در این بازار سرمایه گذاری کنید. در غیر این صورت حتما از طریق صندوق ها، اقدام کنید. تنوع سرمایه گذاری در صندوق ها بالا است. معمولا صندوق ها در چندین موضوع و حوزه سرمایه گذاری میکنند و از این نظر نیز ریسک سرمایه گذاری را کاهش میدهند.
لازم به ذکر است صندوق ها مجوز خود را از سازمان بورس دریافت میکنند و این سازمان بر عملکرد و دارایی آنها نظارت دارد، بنابراین این نوع سرمایه گذاری معتبر است و از این منظر نیز فاقد ریسک کلاهبرداری و … است.
۲/ صندوق های سرمایه گذاری، فرصتی برای سرمایههای خرد
یکی از نکات مهم در هنگام بررسی مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری میزان سرمایه اولیه است. بر خلاف شرکتهای سرمایهگذاری، بدون محدودیت در مقدار سرمایه و بدون تشریفات خاصی، میتوانید سرمایه خود را وارد صندوق های سرمایه گذاری کنید. یکی از مهم ترین اقداماتی که صندوق ها انجام میدهند، جمعآوری سرمایهها است. پس از جمعآوری، صندوق ها میتوانند سرمایه جمعآوری شده را در پروژههای بزرگ و سودده سرمایهگذاری کنند. این در حالی است که بسیاری از این فرصتهای طلایی، برای سرمایههای خرد در دسترس نیستند. به همین دلیل بازدهی صندوق ها به نسبت بالا است و اغلب صندوق ها، حتی صندوق های درآمد ثابت، سودی بیشتر از سود بانکی دارند.
بنابراین اگر دوست دارید بدون توجه به مقدار سرمایه، در پروژههای بزرگ سرمایه گذاری کنید، بدون شک صندوق ها بهترین انتخاب هستند. هر چه صندوقی که انتخاب میکنید، معتبرتر باشد و سرمایهگذاران بیشتری داشته باشد، سرمایه شما وارد پروژههای بزرگتر و معتبرتری خواهد شد.
۳/ قدرت نقدشوندگی بالا
یکی از مزایای صندوق های سرمایه گذاری که باعث میشود افراد زیادی این نوع سرمایه گذاری را انتخاب کنند، میزان نقدشوندگی بالا است. شما میتوانید به راحتی و بدون تشریفات خاصی، میزان سرمایه خود را کاهش دهید یا سود سرمایه خود را برداشت کنید. حتی میتوانید به طور کامل سرمایه خود را از صندوق خارج کنید. این در حالی است که در سرمایه گذاری مستقیم، معمولا لازم است در صف فروش سهام، قرار بگیرید و تا نقد شدن سرمایه خود صبر کنید. البته توصیه میشود قبل از سرمایه گذاری در صندوق ها، در خصوص قوانین و شرایط خروج سرمایه خود از صندوق اطلاعات و آگاهی لازم را کسب کنید.
بیشتر بخوانید: بازدهی صندوق های سرمایه گذاری
۴/ صرفه جویی در وقت و هزینه
صندوق های سرمایه گذاری تنها برای افراد تازهکار و سرمایههای خرد مناسب نیستند. اگر فرد پر مشغلهای هستید و زمان کافی را برای انتخاب حوزههای سرمایه گذاری ندارید، می¬توانید سرمایه خود را به صندوق ها بسپارید تا افراد متخصص و با تجربه، با سرعت بالا و البته ریسک مدیریت شده، نسبت به سرمایه گذاری و افزایش سرمایه شما اقدام کنند.
با وجود مزیتهای زیادی که برای صندوق های سرمایه گذاری معرفی شد، این نوع سرمایه گذاری معایب و محدودیتهایی نیز دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
معایب صندوق های سرمایه گذاری
۱/ صندوق سرمایه گذاری و پرداخت هزینههای مربوطه
یکی از نکات مهم در هنگام بررسی مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری مسئله هزینهها است. اداره صندوق های سرمایه گذاری هزینه دارد و زمانی که شما این نوع سرمایه گذاری را انتخاب می کنید، مبلغی را به عنوان هزینه اداره صندوق میپردازید و این هزینه بین کلیه سرمایه گذاران تقسیم میشود. بسیاری از افراد ترجیح میدهند به جای پرداخت هزینههای کارشناسی و اداره صندوق، ریسک را تقبل کنند و در بازارهای مالی به صورت مستقیم سرمایه گذاری کنند.
۲/ تسلط کمتر بر مدیریت سرمایه
زمانی که سرمایه گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری را انتخاب میکنید، مدیریت سرمایه خود را به مدیریت صندوق میسپارید. در این نوع سرمایه گذاری افراد به عنوان سرمایهگذار تسلط کمتری بر سرمایه خود دارند و تصمیمگیری برای سرمایه خود را به صندوق ها میسپارند. بنابراین افراد متخصص و زبده که در خصوص سرمایه گذاری در بازار سرمایه و بورس صاحب نظر هستند، اغلب سرمایه گذاری مستقیم را انتخاب میکنند و کمتر تمایل به سرمایه گذاری از طریق صندوق ها دارند.
۳/ سود کمتر
سود سرمایه گذاری در صندوق ها مناسب است و این نوع سرمایه گذاری در کل از نوع سرمایه گذاری با بازده بالا محسوب میشود. البته لازم به ذکر است که صندوق ها نیز انواع مختلفی دارند که میزان ریسک و سود آنها با یکدیگر متفاوت است. معمولا در صندوق هایی که ریسک بیشتر است، میتوان انتظار سود بیشتری را نیز داشت. برای مثال معمولا در صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، سود در مقایسه با دیگر انواع صندوق ها کمتر است و البته ریسک نیز کمتر است.
کلام آخر
مزایا و معایب صندوق های سرمایه گذاری را با هم بررسی کردیم. با توجه به نکاتی که گفته شد این صندوق ها برای افرادی که دانش و تجربه کافی در بازار بورس ندارند یک گزینه عالی محسوب میشوند. سرمایهگذاران حرفهای هم میتوانند بخشی از داراییهای خود را به صندوق ها اختصاص دهند و از مزایای متعدد آن بهرهمند شوند اما هر دو گروه سرمایهگذاران لازم است ویژگیها و مزایا و معایب صندوق ها را به خوبی بشناسند و با در نظر گرفتن جمیع جوانب، برای سرمایهگذاری اقدام کنند.
نظری ثبت نشده است