فکر برنده و فکر بازنده در بورس چیست؟

مدت زمان مطالعه این مطلب: 5 دقیقه
برنده و بازنده در بورس ایران

به اشتراک‌گذاری پست

سرمایه گذاری در بازار بورس ملزم به رعایت قوانین این بازار است. فعالیت در این بازار، همانند بازی است که در ابتدا یادگیری قواعد آن ضرورت دارد. برای برنده شدن در این بازی، باید از قوانین بازی نیز به درستی استفاده کرد؛ بنابراین فردی در بازار بورس برنده خواهد بود که ابتدا با این بازار آشنا شده و سپس قوانین آن را به طور صحیح اجرا کند. فکری برنده است که روش برنده بودن را بلد باشد و بتواند برای دستیابی به آن، در جهت درست تلاش کند. در مقابل، فکری در بازار بورس بازنده خواهد بود که بدون داشتن اطلاعات و استراتژی درست وارد بازار شده و تنها براساس شنیده‌ها، اقدام به معامله کند. در ادامه به بررسی برخی از استراتژی‌هایی که برای فعالیت در بازار بورس ضروری است، خواهیم پرداخت.

4 شاخص موفقیت در بورس ایران

۴ استراتژی‌ برای فعالیت در بازار بورس

۱- آموزش

بارها گفته‌ایم که اولین قدم برای ورود به بازار بورس و سهام، آموزش است. حتی می‌توان گفت که قبل از اقدام به دریافت کد، باید به کسب آموزش و اطلاعات کافی مبادرت ورزید. بازار بورس سازوکاری پیچیده دارد که معامله در آن نیز نیازمند یادگیری این سازوکار است. شاید در مواقعی که بازار بورس مثبت و رو به رشد است، بدون اطلاعات و یادگیری بتوان سود کرد اما باید در نظر داشت که ماهیت بازار سهام نوسانی بوده و همیشه بر روی یک منوال نیست. شرایط بحرانی، روندهای نزولی و صف‌های فروش، جایی است که طعم ضرر را متوجه می‌شوید. حتی در بازار رو به رشد نیز، با اطلاعات می‌توان سود بیشتری کسب نمود. شرکت در کلاس‌های آموزشی، مطالعه کتب و مقالات مرتبط، مشاهده ویدئوهای آموزشی، پیگیری اخبار، تجزیه‌وتحلیل سهام و بازار، همه جزو قدم‌های کسب آموزش و آشنایی در بازار بورس است.

بنابراین فردی برنده است که همواره اطلاعات بورسی خود را به‌روز کند و پیوسته به دنبال یادگیری بیشتر و کسب آموزش باشد.

۲- رفتارهای هیجانی

یکی از عمده دلایل ضررهای هنگفت در بازار بورس، رفتارهای هیجانی است. افرادی که تازه‌وارد بازار بورس شده‌اند، افرادی که بدون کسب آموزش و اطلاعات در این بازار فعالیت می‌کنند و یا حتی افرادی که سال‌ها در این بازار  فعال هستند اما فرآیند صحیحی برای معاملات خود ندارند، حتماً با این رفتارها آشنا هستند. به دلیل ماهیت نوسانی بازار بورس، افراد نیز دچار احساسات نوسانی شده و به‌جای تصمیم‌گیری منطقی، رفتارهای هیجانی در خریدوفروش‌های خود انجام می‌دهند. خرید در صف‌های خرید و سقف نمودار، فروش در صف‌های فروش، رفتارهای گله‌ای یا گروهی در بازار، ترس از زیان و مغرور از سود، همه جزو هیجانات کاذب هستند.

با استقبال بیشتر مردم برای ورود به بورس، افراد به‌جای دریافت آمادگی برای معاملات، دیگران را به‌عنوان مرجع خود قرار می‌دهند و برای خرید یا فروش سهام خود از آن‌ها اطلاعات می‌گیرند که یکی از پرخطرترین رفتارها در بورس است؛ زیرا سرمایه‌گذاری هر فرد در بورس با فرد دیگر متفاوت بوده و میزان ریسک‌پذیری افراد نیز مختلف است؛ بنابراین نمی‌توان گفت که سرمایه گذاری شخصی در یک سهم برای شخص دیگر نیز مناسب خواهد بود.

فردی در بورس برنده است که بی‌توجه به شایعات و اخبار لحظه‌ای، بتواند تصمیم درستی بگیرد. افراد موفق در بورس، به‌جای تصمیم‌گیری لحظه‌ای، افقی بلندمدت را در نظر می‌گیرند و عواقب تصمیم خود را قبل از اقدام عمل، می‌دانند. این افراد مسئولیت تصمیم خود را می‌پذیرند و در صورت شکست در تصمیم خود، دیگران را مقصر نمی‌دانند.

۳- تعیین استراتژی‌های معاملاتی

از دهه‌های گذشته تاکنون، استراتژی‌های معاملاتی فراوانی به بازار بورس و معامله گران معرفی شده‌اند. برخی از این استراتژی‌ها پس از گذشت زمان و نشان دادن عملکرد خود، منسوخ و از فرایند معاملات حذف شده‌اند؛ اما برخی دیگر از استراتژی‌ها و روش‌های معاملاتی مناسب بوده و در طی زمان بهبود یافتند که بسیاری از تحلیلگران و معامله گران پیوسته از آن‌ها استفاده می‌کنند. با توجه به وجود استراتژی‌های مختلف در بازار بورس، افراد باید با این استراتژی‌ها آشنا شده و براساس اهداف معاملاتی، میزان انتظار بازده و ریسک‌پذیری خود، از این استراتژی‌ها استفاده کنند. لازم به ذکر است که افراد نباید به استفاده همیشگی این استراتژی‌ها تعصب داشته باشند و در صورتی که استراتژی انتخابی معاملاتی آن‌ها با شکست مواجه شد، باید بتوانند از روش‌ها و تکنیک‌های جایگزین استفاده کنند و برای جلوگیری از زیان بیشتر، استراتژی خود را عوض کنند.

فردی در بازار بورس برنده است که بتواند بهترین استراتژی‌های معاملاتی را شناسایی کرده و در زمان صحیح بر روی سهم مناسب، از آن‌ها استفاده کند.

۴- سرمایه گذاری غیرمستقیم

همان‌طور که توضیح دادیم، افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در بورس دارند، باید به اندازه کافی با این بازار و سازوکار آن آشنا باشند. همچنین این افراد باید در ساعات معاملات پیوسته بازار را زیر نظر داشته باشند؛ بنابراین فعالیت در بازار سهام، زمان زیادی را می‌طلبد. همان‌طور که در مقالات قبل توضیح دادیم، یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان در بازار بورس فعالیت کرد، سرمایه گذاری غیرمستقیم است. این روش سرمایه گذرای، برای همه افراد مناسب است اما افرادی که آشنایی و اطلاعات کمتری نسبت به بازار بورس، معاملات و تحلیل سهام دارند و همچنین افرادی که زمان کافی برای فعالیت ندارند، می‌توانند به‌جای ورود مستقیم به بازار بورس، از سرمایه گذاری غیر مستقیم استفاده کنند. سرمایه گذاری غیرمستقیم شامل استفاده از خدمات مدیریت دارایی است که این خدمت، صندوق های سرمایه گذاری مختلف و سبدگردانی را ارائه می‌دهد.

۱- صندوق‌های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری نهادهای مالی هستند که با تجمیع وجوه اشخاص و سرمایه گذاری آن در اوراق بهادار مختلف، موجب منتفع شدن سرمایه گذار از سود بازار سرمایه می‌شوند. افراد می‌توانند با هر میزان از سرمایه‌ای که تمایل دارند در صندوق های سرمایه گذاری، سپرده گذاری کنند. سرمایه گذاری در این صندوق ها، ریسک بسیار کمتری نسبت به معاملات مستقیم سهام دارد. همچنین انواع مختلفی از صندوق ها براساس میزان ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار افراد طراحی شده است. برای آشنایی بیشتر با صندوق ها مطالعه مقاله انواع صندوق های سرمایه گذاری به شما پیشنهاد می‌شود.

۲- سبدگردانی اختصاصی

سبدگردانی یک خدمت اختصاصی به‌حساب می‌آید که در این روش با کمک تیم‌های حرفه‌ای و متخصص تحلیلگر مالی و بازار سرمایه، سبدی متنوع از اوراق بهادار براساس اهداف مالی سرمایه گذار و میزان ریسک پذیری فرد تشکیل می‌شود.

فردی در بازار بورس برنده است که بتواند از این خدمات در راستای اهداف خود، به‌خوبی استفاده کند. شایان ذکر است که سرمایه گذاران می‌توانند علاوه بر اینکه خود به‌طور مستقیم در بازار بورس فعالیت می‌کنند، صندوق های سرمایه گذاری را به‌عنوان یکی دیگر از گزینه‌های سرمایه گذرای خود انتخاب کند. همچنین می‌توانند بخشی از سرمایه خود را در اختیار تیم‌های حرفه‌ای سبدگردانی بگذارند تا بدون صرف زمان، سود بیشتری را کسب نمایند.

کلام آخر

تبدیل شدن به یک معامله‌گر و سرمایه گذار حرفه‌ای، در ابتدای راه شاید سخت به نظر برسد. قدم‌های مختلفی برای رسیدن به این هدف وجود دارد که به افراد کمک می‌کند موفق شوند. در صورتی که این قدم‌ها درست برداشته شود، هر فردی می‌تواند در بازار بورس برنده باشد. یکی از مهمترین ابزارها که می‌تواند در این مسیر سرمایه گذاران را به سمت برنده شدن هدایت کند استفاده از خدمات مدیریت دارایی به صورت صندوق سرمایه گذاری و یا سبدگردانی اختصاصی است. این ابزارها به دلیل داشتن تیم تحلیل‌گر حرفه ای و آشنا به بازار بورس، با مدیریت ریسک سرمایه گذاری در مقایسه با ورود مستقیم خود فرد به بازار بورس؛سعی در کسب بازدهی مورد انتظار مناسب و بیشتری برای سرمایه گذاران خواهند نمود.

[views id=”10515″]

مقالات مرتبط

5 Comment
محمد رضا جوادی ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
|

با سلام.
خیلی خوب بود.اگر به بعضی از استراتژیهای معاملات سهامداران معروف اشاره می شد خوب بود.

فیروزتراب نژاد ۱۳۹۹/۰۵/۲۰
|

باسلام
این نوع توضیحات عالیست لطفا بفرمائیدباخدمات مدیریت دارایی ها چگونه ارتباط برقرارکرد آیاشما صندوق های سرمایه گذاری خوب میشناسیدویاسبدگردانهای اختصاصی معرفی کنیدممنون میشم

Hovida ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
|
مریم تاجیک ۱۳۹۹/۰۵/۰۸
|

عالی بود ممنون