پرکاربردترین سرمایه گذاری در بورس چیست؟

مدت زمان مطالعه این مطلب: 5 دقیقه

به اشتراک‌گذاری پست

سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیرمستقیم امکان‌پذیر است. در روش مستقیم، شخص مستقیما اقدام به خرید و فروش سهام می‌کند و در صورت عدم آشنایی با بازار، دچار زیان و ضرر می‌شود. در طرف دیگر روش غیر مستقیم وجود دارد که پرکاربردترین سرمایه گذاری در بورس است. این روش شامل سبدگردانی اختصاصی و صندوق های سرمایه گذاری است که با آن‌ها آشنا خواهیم شد.


این ویدئو را حتما ببینید!


بورس چیست؟

بورس بازاری است که در آن انواع دارایی اعم از دارایی‌های مالی (سهام، اوراق مشارکت و …) و دارایی‌های واقعی و فیزیکی (کالا و …) مورد معامله قرار می‌گیرد و به سه دسته تقسیم می‌شود.

  • بورس کالا: این بازار اختصاص به معامله مواد خام و اولیه دارد. مانند بورس نفت، بورس گندم و … .
  • بورس ارز: مختص به معامله ارز دیگر کشورها است و در ایران فعال نیست.
  • بورس اوراق بهادار: در آن انواع دارایی‌های مالی (سهام، اوراق مشارکت و …) معامله می‌شود.

انواع سرمایه گذاری در بورس

۱/ سرمایه گذاری مستقیم

در این روش افراد به صورت مستقیم از طریق اینترنت، تلفن یا حضوری اقدام به معامله سهام می‌کنند.

در سرمایه گذاری مستقیم، افراد باید در زمینه بورس و انواع تحلیل‌ها از دانش کافی برخوردار باشند، در غیر این صورت باید ریسک زیادی را بپذیرند.

۲/ سرمایه گذاری غیرمستقیم

در سرمایه گذاری غیرمستقیم، افرادی که دانش و زمان کافی ندارند یا این که می‌خواهند از هیجانات و استرس بازار دور باشند، سرمایه‌های خود را در صندوق‌ها و سبدهای متفاوت سرمایه گذاری می‌کنند.

معرفی پرکاربردترین سرمایه گذاری‌ها در بورس

سبدگردانی اختصاصی

در سبدگردانی اختصاصی آگاه، برای هر سرمایه‌گذار با توجه به میزان ریسک‌پذیری، بازدهی مورد انتظار و همچنین افق زمانی مورد نظر او، یک استراتژی سرمایه گذاری اختصاصی تدوین می‌شود.
فرایند مذکور زیر نظر تیمی از کارشناسان خبره صورت می‌گیرد که با مجوز رسمی سازمان بورس به فعالیت مشغول هستند. سبدگردانی اختصاصی در مقایسه با دیگر روش‌های پرکاربرد سرمایه گذاری در بورس مزایا و معایبی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مزایا

  • انعطاف‌پذیری بالا
  • اختصاصی بودن سبد هر شخص
  • بدون نیاز به دانش بورسی

معایب

  • حداقل سرمایه مورد نیاز بالا
  • مدت زمان مشخص در قرارداد سبدگردانی
  • کارمزد بیشتر در مقایسه با صندوق های سرمایه گذاری

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری پر سود

صندوق های سرمایه گذاری

در صندوق‌ها دارایی سرمایه‌گذاران خرد در یک جا و تحت مدیریت یک تیم جمع‌آوری می‌شود و بر حسب اساسنامه صندوق در حوزه‌های گوناگون (انواع اوراق بهادار، انواع گواهی سپرده و…) سرمایه گذاری می‌شود. به سرمایه گذاری‌های انجام شده در حوزه‌های گوناگون، دارایی صندوق می‌گویند و آن را به واحدهای یکسان تقسیم می‌کنند که گاه در بازار بورس قابل معامله (صندوق های ETF) و گاه مبتنی بر صدور و ابطال هستند. به طوری که با ورود سرمایه‌گذاران واحد های جدیدی از صندوق صادر و با خروج آن‌ها واحدهایی ابطال می‌شود.
صندوق های سرمایه گذاری برای افرادی که دانش لازم برای سرمایه گذاری مستقیم ندارند یا افرادی که سرمایه کافی برای استفاده از خدمات سبدگردانی اختصاصی ندارند بهترین انتخاب هستند.

انواع صندوق های سرمایه گذاری آگاه

شرکت سبدگردان آگاه یکی از معتبرترین و با سابقه‌ترین مجموعه هاست که با حضور فعال و مستمر و استفاده از یک تیم حرفه‌ای توانسته در بازار سرمایه، پرچم دار ارائه خدمات مختلف و بازدهی عالی باشد. در ادامه با انواع صندوق های راه‌اندازی شده توسط شرکت سبدگردان آگاه آشنا خواهیم شد.

۱/ صندوق های سهامی: طبق قانون، بخش عمده دارایی‌های این نوع صندوق‌ها از سهام و حق تقدم سهام تشکیل شده است. از خصوصیات صندوق های سهامی می‌توان به میزان سوددهی و ریسک بالا اشاره کرد. صندوق های سهامی آگاه شامل مشترک آگاه، هستی بخش آگاه با نماد آگاس و زمرد آگاه می‌شود.

۲/ صندوق های با درآمد ثابت: سرمایه گذاری‌های این صندوق‌ها بیشتر در سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق با درآمد ثابت بورسی و فرابورسی و … صورت می‌گیرد. همچنین بخش کوچکی از دارایی‌های این نوع صندوق، در بازار سهام سرمایه گذاری می‌شود. صندوق های یاقوت آگاه و همای آگاه از نوع صندوق های با درآمد ثابت هستند.
نکته دیگری که در رابطه با پرکاربردترین سرمایه گذاری در بورس باید بدانیم این است که یکی از مزایای مهم صندوق‌ درآمد ثابت ریسک خیلی کم آن‌ها است و افرادی که قدرت ریسک‌پذیری کمتری دارند بهتر است در این نوع صندوق‌ها سرمایه گذاری کنند.

۳/ صندوق های مختلط: بازدهی این نوع صندوق‌ها از صندوق های با درآمد ثابت بیشتر است البته ریسک بیشتری نیز دارند.
در صندوق های مختلط، سرمایه گذاری معمولا با نسبت ۴۰ تا ۶۰ درصد در بازار سهام و ۴۰ تا ۶۰ درصد در اوراق با درآمد ثابت صورت می‌گیرد. همچنین صندوق یکم نیکوکاری آگاه از نوع صندوق های مختلط است.

معرفی صندوق های سرمایه گذاری آگاه

 در ادامه این بخش به بررسی هر کدام از صندوق های شرکت سبدگردان آگاه می‌پردازیم و به صورت اختصاصی آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

۱/ صندوق سرمایه گذاری مشترک آگاه

فعالیت این صندوق از سال ۱۳۸۷ کلید خورده است و مبتنی بر صدور (خرید واحدهای سرمایه گذاری یک صندوق) و ابطال (فروش واحدهای سرمایه گذاری یک صندوق) است.
این صندوق با جذب سرمایه‌های کوچک و بزرگ، اقدام به سرمایه گذاری در عرصه‌های مختلفی چون اوراق بهادار، سپرده‌های بانکی و … کرده است.
بازده بیش از ۳۸ هزار درصدی صندوق مشترک آگاه از زمان تاسیس تا کنون بهترین عملکرد در بین تمامی صندوق های بورس بوده است. در صندوق مشترک آگاه، سود تضمینی به شما تعلق نمی‌گیرد و میزان سوددهی به شرایط بازار بستگی دارد.

۲/ صندوق سرمایه گذاری هستی بخش آگاه (آگاس)

شروع فعالیت این صندوق به سال ۱۳۹۴ برمی‌گردد. صندوق آگاس از نوع صندوق های قابل معامله در بازار (ETF) است.
در این صندوق، سود قطعی به سرمایه‌گذاران پرداخت نمی‌شود و بازدهی آن به افزایش قیمت واحدهای صندوق در بازار مربوط می‌شود. یکی از مزایای مهم صندوق های ETF، داشتن بازارگردان است که اجازه تشکیل صفوف خرید و فروش را نمی‌دهند.

۳/ صندوق زمرد آگاه

پرکاربردترین سرمایه گذاری در بورس را سرمایه گذاری در صندوق‌‌ها دانستیم و در این میان صندوق زمرد آگاه یکی از این صندوق‌هاست. زمرد آگاه نوعی از صندوق های سهامی و مبتنی بر صدور و ابطال است که به سرمایه‌گذارانی که واحدهای آن را خریداری کنند به صورت ۳ ماه یک‌بار سود نقدی پرداخت می‌کند.
مزایای صندوق زمرد آگاه عبارت است از پرداخت سود نقدی ۳ ماه یک‌بار، حذف کارمزد صدور، مدیریت حرفه‌ای توسط کارشناسان متخصص آگاه، امکان سرمایه گذاری مجدد سود (Reinvest).

۴/ صندوق سرمایه گذاری یاقوت آگاه

آغاز فعالیت این صندوق به سال ۱۳۹۹ برمی‌گردد و از نوع صندوق های با درآمد ثابت است. در صندوق یاقوت آگاه، عمده دارایی‌های آن به اوراق با درآمد ثابت (سپرده بانکی، گواهی سپرده بانکی، اوراق بهادار با درآمد ثابت) اختصاص یافته است. مهمترین مزیت این صندوق فراهم کردن سرمایه گذاری امن و به دور از هیجانات بازار برای سرمایه‌گذاران است.

۵/ صندوق همای آگاه

این صندوق نیز همانند صندوق یاقوت از صندوق های با درآمد ثابت است که ۹۰ درصد از سهام آن به اوراق با درآمد ثابت و ۵ درصد نیز به سهام و حق تقدم سهام اختصاص یافته است.
همچنین صندق همای آگاه از نوع صندوق های قابل معامله (ETF) است. برتری که صندوق همای آگاه نسبت به سپرده‌گذاری در بانک دارد این است که چون بخشی از دارایی‌های آن در بازار سهام سرمایه گذاری می‌شود، سود بیشتری نیز می‌تواند نصیب سرمایه‌گذاران خود کند. همچنین مهمترین ویژگی این صندوق، پرداخت سود ماهانه و قابلیت نقدشوندگی بالای آن به دلیل وجود بازارگردان است.

۶/ صندوق یکم نیکوکاری آگاه

این صندوق از سال ۱۳۹۰ شروع به فعالیت در بازار کرده است و از نوع صندوق های مختلط است. بازدهی صندوق یکم نیکوکاری از سپرده‌های بانکی و صندوق های با درآمد ثابت بیشتر است. این صندوق در ‌واقع از لحاظ ریسک‌پذیری، مابین صندوق های با درآمد ثابت و صندوق های سهامی قرار دارد.

۷/ صندوق زرین آگاه

صندوق طلای زرین آگاه با نماد «مثقال» از نوع صندوق های (ETF) یا صندوق های قابل معامله در بورس است. صندوق های سرمایه گذاری با پشتوانه طلا دارای بازار ثانویه جذاب با دامنه نوسان بالا هستند. حداقل ۷۰ درصد دارایی این صندوق‌ها در گواهی سپرده کالایی سکه طلا و مابقی در اوراق مشتقه مبتنی بر طلا سرمایه گذاری می‌شوند؛ بنابراین بازدهی صندوق های با پشتوانه طلا، مشابه بازدهی سکه طلا است.

جمع‌بندی

سرمایه گذاری در دنیای امروز امری حیاتی برای حفظ ارزش پول و همچنین کسب سود است و یکی از بهترین روش‌های سرمایه گذاری در سالیان اخیر بورس بوده است. پرکاربردترین سرمایه گذاری در بورس به سرمایه گذاری به روش‌های غیرمستقیم مربوط می‌شود که شامل صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی است.
اگر از دانش کافی در زمینه بورس برخوردار هستید و همچنین قدرت کنترل احساسات خود را دارید، می‌توانید به صورت مستقیم در بورس اوراق بهادار شروع به خرید و فروش سهام کنید اما اگر از دانش کافی برخوردار نیستید یا هیجانات و استرس‌‌های بازار روی تصمیم‌های شما تاثیرگذار است، می‌توانید به صورت غیرمستقیم اقدام به سرمایه گذاری کنید.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است