ترفندهای سرمایه ‌گذاری در بورس

مدت زمان مطالعه این مطلب: 4 دقیقه
ترفند سرمایه گذاری در بورس

به اشتراک‌گذاری پست

برای شروع هر فعالیتی مراحلی وجود دارد که افراد قبل از اقدام باید به آن‌ها توجه کنند. سرمایه‌‌گذاری در بازار بورس نیز به عنوان یکی از روش‌های جذاب نیازمند توجه به نکاتی است که سبب می‌شود عملکرد بهتری را در این بازار داشته باشید. در این مقاله به بیان برخی از ترفندهای سرمایه گذاری می‌پردازیم. ترفندهایی که به ما کمک می‌کند سرمایه‌گذاری پرسودی در بورس داشته باشیم. با ما همراه باشید.

چند مورد از ترفندهای سرمایه ‌گذاری در بورس

موارد زیر را می‌توان به عنوان مهمترین ترفندهای سرمایه گذاری در بورس مطرح کرد:

۱/ شناخت خود

آگاهی و خودشناسی یکی از نکاتی است که نه تنها در سرمایه‌گذاری، بلکه در هر کار دیگری باید به آن توجه کرد. دلیل و هدف از سرمایه‌گذاری چیست؟ چه میزان از بازدهی را در چه مدت زمانی انتظار دارید؟ چه میزان تحمل ریسک‌های مختلف سرمایه‌گذاری را دارید؟ و ده‌ها سؤال دیگر که باید قبل از شروع سرمایه‌گذاری از خود بپرسید. دستیابی به پاسخ این سؤالات نیز میسر نخواهد شد مگر با خودشناسی.
انجام تست‌های روانشناسی مختلف و سنجش ریسک، شناخت بهتر روحیات و شرایط فعلی می‌تواند به رسیدن به جواب این سؤالات کمک کند. افراد با هدف‌های مختلفی وارد بازار بورس می‌شوند و به دنبال سود بیشتر هستند. هرچه شناخت شما از خودتان بیشتر باشد، احتمال رسیدن به بازدهی‌های بیشتر برای شما بالاتر است. برای مثال افرادی که ریسک‌ گریز هستند و در شرایطی هستند که تمایل ندارند سرمایه خود را به خطر بیاندازند باید از گزینه‌های سرمایه‌گذاری کم ریسک مانند سهام شرکت‌هایی که ریسک کمتری دارند یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا اوراق مشارکت استفاده کنند.
در مقابل افرادی که به دنبال سودهای کلانی هستند و تحمل ریسک بالایی را نیز دارند می‌توانند در سهام با ریسک بیشتر مانند سهام بازار پایه فرابورس سرمایه‌گذاری کنند. با توجه به تنوع بازارها، ابزارها و دارایی‌های مالی در بازار بورس مانند بازار بورس و فرابورس، بازار بورس کالا، سهام، اوراق اختیار معامله، اوراق آتی، اوراق مشارکت و… . افراد می‌توانند بر اساس شناخت از خود، در هر کدام از این بازارها و دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

۲/ شناخت بازار

یکی دیگر از ترفندهای سرمایه‌ گذاری در بورس شناختن بازاری است که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارید و آشنا شدن با قوانین و مقررات آن بازار. شما قبل از این که سرمایه خود را وارد بازار بورس کنید باید بدانید که در کجا قصد سرمایه‌گذاری دارید. همان طور که توضیح دادیم بورس ایران، بازارها و ابزارهای مختلفی دارد که هر کدام شرایط متفاوتی دارند. بنابراین سرمایه‌گذاری در هر کدام نیز نیازمند کسب اطلاعات آن‌ها است.
شناخت بازار و قوانین و مقررات آن، دارایی‌هایی که در آن بازار مورد معامله قرار می‌گیرد، ساعات معامله و… باید قبل از سرمایه‌گذاری انجام شود. نقدینگی بازار نیز یکی از عوامل بسیار مهم در سرمایه‌گذاری است. هرچه دارایی‌ها سریع‌تر معامله شوند یا به عبارت دیگر عرضه و تقاضا برای محصولات بیشتر باشد، بازار نقدینگی بیشتری دارد. در یک بازار با نقدینگی بالا، نگران به فروش رفتن دارایی خود نیستید و هر زمانی که تمایل داشتید، می‌توانید دارایی خود را به پول نقد تبدیل کنید.

۳/ تعیین بازه زمانی سرمایه‌گذاری

قبل از این که سرمایه خود را وارد بازار بورس و سهام کنید باید مدت زمان سرمایه‌گذاری خود را تعیین کنید. شما باید بر اساس انتظارات و شناختی که از خود دارید، دوره زمانی خود را تعیین کنید. این دوره می‌تواند کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت باشد. یعنی می‌توانید بعضی از سهام را برای دوره‌های زمانی کوتاه انتخاب و به صورت نوسان‌گیری در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید یا سهامی را انتخاب کنید که برای بلندمدت آن‌ها را نگاه‌ دارید.
در واقع شما باید مهارت پیدا کردن زمان درست ورود و خروج از سهم را داشته باشید. خرید سهم بدون تعیین زمان فروش آن، مانند شیرجه زدن در آب بدون اندازه‌گیری عمق آن است. به طور کلی عملکرد بازار بورس نشان داده است که دوره‌های زمانی بلندمدت بازدهی‌های بیشتری را نصیب سرمایه‌گذاران صبور کرده است.

بیشتر بخوانید: چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

۴/ تشکیل سبد سرمایه‌گذاری

تشکیل پرتفوی سرمایه‌گذاری به طور درست یکی از کلیدی‌ترین ترفندهای سرمایه گذاری در بورس است. انتخاب نوع دارایی‌ها و سهام مختلف با بررسی عملکرد گذشته آن‌ها، ارزیابی بازدهی، میزان ریسک و سایر موارد تأثیرگذار باید در هنگام تشکیل سبد مورد توجه قرار گیرد. سبد متنوع از سهام همواره بهتر از سبدی است که تنها یک یا دو دارایی در آن قرار دارد.
چینش سهام در پرتفوی سرمایه‌گذاری باید به گونه‌ای باشد که بتوانند ریسک‌های همدیگر را پوشش داده و در هنگام افت شدید یک سهم یا دارایی، وجود دیگر سهام، از زیان بیشتر جلوگیری کند. استفاده از سهام صنایع مختلف که روندهای متفاوتی نسبت به هم دارند یا استفاده از صندوق‌ های سرمایه گذاری مشترک به تشکیل سبد متنوع کمک خواهد کرد.

۵/ تجزیه و تحلیل

تجزیه و تحلیل بازار بورس و سهام همواره یکی از مهمترین ترفندهای سرمایه‌ گذاری در بورس به شمار می‌رود. قرار دادن سرمایه در سهام، تنها بر اساس اخبار یا شایعاتی که وجود دارد از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران مخصوصاً تازه‌واردان به بازار بورس است. روش‌های مختلفی برای تحلیل سهام و ارزشیابی قیمت سهام وجود دارد که افراد با صرف وقت کافی و کسب آموزش و اطلاعات می‌توانند آن‌ها را بیاموزند.

۶/ به‌روزرسانی اطلاعات

به دلیل ماهیت نوسانی و متغیر بازار بورس و سهام، همیشه باید منابع مختلفی از اخبار و اطلاعات را به همراه داشته باشید. به دلیل همین ماهیت، تأثیر اخبار بر بازار بورس زیاد است و شما همواره باید به دنبال اخبار جدید و مهم باشید. به‌روزرسانی اطلاعات و منابع راهی است که کسب سود را در بازار بوس برای شما تضمین خواهد کرد. بررسی بورس داخل و خارج، ارزیابی صنایع و سهام مختلف، مطالعه دیدگاه کارشناسان، تحلیلگران و اخبار برای یک سرمایه‌گذار بازار بورس باید به عادتی همیشگی دربیاید.

کلام آخر

سرمایه‌گذاری در بازار بورس یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال جذاب‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری در دهه‌های اخیر است. هر چه پیچیدگی این بازار بیشتر باشد، یافتن راه‌هایی برای کسب سود نیز سخت‌تر خواهد شد. بنابراین قبل از ورود و فعالیت در این بازار باید ترفندهای مختلفی را یاد گرفته باشید. در این مطلب به توضیح برخی از ترفندهای سرمایه ‌گذاری در بورس اشاره کردیم. البته روش‌ها و استراتژی‌های دیگر بسیاری نیز وجود دارد که برای دستیابی به سود بیشتر باید با آن‌ها نیز آشنا شوید.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است