اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه

مدت زمان مطالعه این مطلب: 5 دقیقه
اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه

به اشتراک‌گذاری پست

کسب سود و افزایش سرمایه هدفی اساسی برای ورود به بورس است. در این بازار روزانه به تعداد فراوانی معامله انجام می‌شود؛ گاهی اوقات افراد سود می‌کنند و گاهی دچار زیان می‌شوند. اگر شما قصد دارید در این بازار بیشتر سود ببرید و تعداد ضررهای خود را کمتر کنید، در ادامه همراه ما باشید. در این مقاله اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه را به صورت کامل معرفی می‌کنیم و درباره هر کدام توضیحات مفصلی ارائه خواهیم داد.

منظور از اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه چیست؟

دو راه اساسی برای کسب سود در بورس وجود دارد، یکی از آن‌ها افزایش ارزش سهام مورد معامله و دیگری سود تقسیمی شرکت است. بهره‌برداری از یک یا هر دوی این موارد ارتباط مستقیمی به اهداف اشخاص برای ورود به این زمینه دارد، اما اغلب معامله‌گران با افزایش ارزش سهام موافقت بیشتری دارند. افزایش ارزش سهام توسط عوامل متعددی صورت می‌گیرد که نرخ عرضه و تقاضا را تعیین می‌کنند؛ اگر هدف شما کسب سود بیشتر است، لازم است نکاتی را در نظر بگیرید، اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه را بشناسید و سپس بر اساس آن‌ها معاملات خود را آغاز کنید.

اقدام اول: کسب اطلاعات

اگر حس می‌کنید به خوبی بر مفاهیم بورس چیره شده‌اید، بد نیست نمونه سوالاتی از کارکرد بازار بورس تهیه و به آن‌ها پاسخ دهید. تنها با امتحان کردن است که می‌توانید متوجه میزان دانش خود در این حوزه شوید. شاید با خود بگویید چرا باید اطلاعات خود را در زمینه بورس کامل کنیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: بدیهی است که سطح دانش بالا موجب عمل‌کرد بهتری نیز خواهد شد و در مواردی که سرمایه‌گذار به دنبال راه حل‌هایی برای کسب سود و پرهیز از زیان می‌گردد، این اطلاعات می‌توانند کمک بزرگی برای حل مشکلات ارائه دهند.

اقدام دوم: هدف‌گذاری صحیح

دومین عملی که هر سرمایه‌گذار لازم است بعد از کسب آموزش‌های بورسی و قبل از ورود به بورس انجام دهد، تعیین اهداف از نظر زمانی است.
فهرستی از دلایل خود را برای ورود به بورس روی کاغذ آورید و مدت‌زمانی که قصد دارید سهام خریداری شده را نگه دارید، مشخص کنید. این‌کار باعث می‌شود اعمالی که در آینده ممکن است انجام دهید یا تصمیماتی که می‌گیرید بر اساس اهداف‌تان باشند و از کنترل خارج نشوند.
در مورد بهترین روش هدف‌گذاری، نمی‌توان تنها یک نوع از اهداف را برای تمامی شرایط ارائه داد، اما لازم است این نکته در نظر داشته باشید که بورس اساسا اهداف بلندمدت می‌طلبد.

اقدام سوم: گزینش صحیح

چیزی که در بورس معامله می‌شود، سهام است، یک سهام آینده‌دار برای یک هدف بلندمدت چیزی فراتر از سود مورد انتظار است و یک سهام زیان‌ده عمیق‌ترین چاه برای ریختن سرمایه خواهد بود.
اگر قصد دارید بر پایه احساسات خود و بر اساس افکاری مثل: «به نظرم این شرکت بهترین محصولات رو می‌ده، پس باید سهام‌شو بخرم!» وارد بورس شوید، همان چاه عمیق را در مقابل خود تصور کنید، چرا که عامل بهترین یا بدترین بودن سهام را تنها محصولات تعیین نمی‌کنند، بلکه شرایط بازار و اقتصاد، شرکت، مدیران، سهام‌داران، و خریداران آینده است که می‌توانند روی سوددهی سهام تاثیر بگذارند و برای ارزش آن، نرخ تعیین کنند.
یک شرکت هر قدر هم که محصولات عالی تولید کند، تا زمانی که مدیران، قیمتی به صرفه برای خریداری محصولات از سوی مشتری قرار ندهند، هرگز سهامش رشد خوبی نخواهد داشت.
با این حال اگر به اقدام اول توجه کنید، متوجه اهمیت کسب اطلاعات خواهید شد. در هنگام کسب اطلاعات لازم است مباحث انواع تحلیل را یاد بگیرید و از آن‌ها برای انتخاب سهام با توجه به اهداف خود استفاده کنید.
اهداف کوتاه مدت غالباً روی شرکتهای قدیمی و دارای نوسان بیشتر و اهداف بلندمدت بیشتر روی شرکت‌های آینده‌دار با نوسان کمتر تمرکز می‌کنند. گزینش سهام خوب تنها در تحلیل خلاصه نمی‌شود بلکه این دقت عمل تحلیل‌گر خواهد بود که تعیین می‌کند چقدر نتیجه درستی از محاسبات خارج خواهد شد.

اقدام چهارم: عملکرد حرفه‌ای

اطلاعات هر چقدر هم که کامل باشند، تا زمانی که عملکرد درستی نداشته باشید، بازدهی مناسب حاصل نخواهد شد. بهترین اقدامی که یک معامله‌گر خوب برای کسب سود بیشتر لازم است انجام دهد، عملکرد منطبق بر اصول است.
عملکرد حرفه‌ای یکی از اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه است که باعث می‌شود شخص از تصمیمات عجله‌ای که باعث بروز نتایج اشتباه می‌شوند، پرهیز کند و تمام تمرکز خود را روی تفکرات بگذارد. هر زمان که تمرکز روی یک اصل برقرار باشد، نتیجه صحیح به دست خواهد آمد. زمانی که حس می‌کنید در حال عجله کردن هستید، با خود بگویید: «من مجبور نیستم همین الآن این سهام را معامله کنم!»
دومین نکته در عملکرد حرفه‌ای؛ بررسی منظم وضعیت خود است. اگر بازار بورس را به عنوان یک شهر در نظر بگیریم، هر سرمایه‌گذار به عنوان یک شهروند شناخته می‌شود. در صورتی که سهام‌دار از وضعیت خود آگاهی کاملی نداشته باشد، مطمئنا سردرگم و دچار ضرر خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید وضعیت سهام خود را حداقل هفته‌ای دو بار بررسی کنید تا از نزدیکی ارزش به حد سود یا ضرر خود آگاهی یابید.
سومین نکته در عملکرد حرفه‌ای که باعث کسب سود بیشتری خواهد شد؛ ایجاد تنوع در سهام خریداری شده است. این نکته کاملا مورد قبول است که هیچ‌گونه تحلیلی تا به حال نتوانسته دقیقترین نتیجه را ارائه دهد، بنابراین سعی کنید سهام چند شرکت مختلف را به سهام تنها یک شرکت ترجیح دهید، تا درصورت ضرر یک شرکت، باز هم امیدی به دیگر سهام‌تان داشته باشید.
آخرین و مهم‌ترین نکته درباره عملکرد حرفه‌ای؛ تدوین یک برنامه با توجه به اهداف است. هر شخص لازم است همیشه بداند که چرا وارد بورس شده و چه مدت زمانی قصد دارد سهام خود را نگه دارد؟ سپس لازم است پاسخ به این پرسش‌ها را مکتوب کند و بر همین اساس، نقشه‌ای کامل بچیند. در این فرایند دریافت مشاوره کمک بزرگی به تدوین یک برنامه بهتر می‌کند.

اقدام پنجم: مشورت

در ابتدا لازم است بدانید مشورت گرفتن با سیگنال گرفتن فرق دارد. به ویژه اگر با اهداف بلندمدت وارد بورس شده‌اید. سیگنال‌ها هر قدر هم که گویا باشند باز هم به کارتان نخواهد آمد. بنابراین در اقدامات منجر به سود، چیزی به نام سیگنال را فراموش کنید و بر پایه مشورت فعالیت کنید؛ چون مشورت با اهالی فن منجر به سود بیشتر می‌شود. مغز انسان هر قدر هم که گنجایش داشته باشد، باز هم بی‌نقص نیست و ممکن است جوانبی را در یک پردازش فکری جا بگذارد. به همین سبب، گرفتن مشورت می‌تواند باعث بررسی همه جانبه یک تصمیم شود و درک صحیح‌تر و نزدیک به واقعیت به شما ارائه دهد. در مشورت گرفتن سراغ افرادی بروید که به جای امر و نهی کردن یا هل دادن شما به سمت یک تصمیم، بیشتر پیشنهاد را مد نظر قرار می‌دهند و اطلاعات مفید در اختیارتان می‌گذارند.

اقدام آخر: استفاده از روش‌ سرمایه‌گذاری غیر مستقیم

اگر پس از مطالعه سطور قبل احساس کنید؛ ممکن است اقدامات منجر به سود در بازار سرمایه باعث مصرف وقت بیشتری از شما شود، احساس‌تان کاملا درست است.
دلیل این‌ که بسیاری از افراد در بورس متحمل ضرر می‌شوند همین احساس است. آن‌ها به این اعتقاد دارند که سرمایه‌گذاری نباید وقت زیادی از آن‌ها بگیرد، بنابراین به جای صرف وقت روی سرمایه‌شان، مشغول کارهای دیگر می‌شوند و نهایتا ضرر می‌کنند.

نتیجه گیری

اگر دوست ندارید چنین اتفاقی رخ دهد، می‌توانید از روش‌های کم ریسک‌تری برای سرمایه‌گذاری استفاده کنید که به عنوان سرمایه‌گذاری غیر مستقیم شناخته می‌شوند. ابزارهای زیادی مثل صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک وجود دارند که با ارائه سود بیشتر نسبت به بانک می‌توانند جایگزین ورود مستقیم شما به بازار سرمایه شوند. اساس کار صندوق‌های مشترک به این صورت است که با استفاده از سپرده مشترکین و تجارب کادر خود اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس، اوراق قرضه و… می‌کنند و سود کسب‌شده میان سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود. این روش به اشخاصی که قصد دارند در کنار سرمایه‌گذاری به کسب و کار اصلی خود رسیدگی کنند کمک بزرگی خواهد کرد تا علاوه بر داشتن وقت و زمان بیشتر، بازدهی خود را نیز افزایش دهند.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است