سرمایه‌گذاری در جوانی

مدت زمان مطالعه این مطلب: 5 دقیقه

به اشتراک‌گذاری پست

زمان بزرگترین دارایی انسان‌ها و نزدیک‌ترین و بهترین دوست یک سرمایه‌گذار است. شخصی که منابع خوب و مهارت‌های مناسب را دارد طبیعتا هر چقدر زمان بیشتری داشته باشد، درآمد بیشتری نیز خواهد داشت. در حقیقت هر چه زودتر برای سرمایه‌گذاری اقدام کنیم در آینده رفاه بیشتری خواهیم داشت. بنابراین سرمایه‌گذاری در جوانی راهی مناسب برای ساخت آینده‌ اقتصادی روشن است. این موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.


این ویدئو را حتما ببینید!


چرا در جوانی سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم؟

یکی از اصولی که در زندگی باید به کار گرفته شود و متاسفانه در مدرسه و دانشگاه آن را به ما یاد نمی‌دهند این است که چگونه سرمایه‌گذاری کنیم؟ در بسیاری از خانواده‌ها نیز میل به احتیاط آنقدر شدید است که ترجیح می‌دهند درباره سرمایه‌گذاری صحبت نکنند هر چند تمایل فرزندشان میل به پیشرفت باشد.
همین عوامل باعث می‌شود که فرد دوران خوب جوانی را به بطالت بگذراند تا در نهایت یک مدرک دانشگاهی بگیرد و و وارد بازار کار ‌شود. در این روند بعد از گذشت یک دهه تازه متوجه می‌شود که اندوخته‌ قابل اتکایی برای آینده ندارد و حال باید تا پنجاه یا شصت سالگی یک نفس کار کند تا محتاج نان شب و مایحتاج زندگی نباشد. در حقیقت برای یک جوان جایی نیست که بتوانند در آن استراتژی‌های سرمایه‌گذاری را به خوبی یاد بگیرد.
علاوه بر این سرمایه‌گذاری از دید خیلی از افراد یک کار پرزحمت، پیچیده و همیشه پر ریسک است. کاری که انسان‌ها به طور طبیعی برای ممانعت از انجام آن، بهانه‌تراشی می‌کنند و با این کار می‌خواهند تصمیم غلط‌شان را منطقی جلوه دهند.
پول و سرمایه کافی ندارم، هیچ چیز درباه سرمایه‌گذاری نمی‌دانم، سرمایه‌ام را از دست می‌دهم، هنوز برای سرمایه‌گذاری زود است، سرمایه‌گذاری زمانبر است و … بهانه‌هایی هستند که معمولا فرد برای ممانعت از سرمایه‌گذاری در جوانی می‌آورد.
برای شروع سرمایه‌گذاری در جوانی هیچ استثنایی وجود ندارد و نباید این دست تصورات غلط مانع از این شود که فرد جوان سرمایه‌گذاری را کنار بگذارند.
در حقیقت گزینه‌های سرمایه‌‌گذاری مختلفی پیش روی سرمایه‌گذاران جوان وجود دارد. به عنوان مثال پس‌انداز پول در حساب‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت بانک‌ها، خرید سهام شرکت‌ها، خرید طلا و ارز… . در ادامه با بررسی سرمایه گذاری در بورس که یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در جوانی است به موضوع سن سرمایه‌گذاری خواهیم پرداخت و مزایای آن را خواهیم شمرد.

مزایای سرمایه‌گذاری در جوانی

سرمایه‌گذاری در جوانی اهمیت بسیاری دارد. در حقیقت هر چه زودتر فرایند سرمایه‌گذاری را شروع کنیم بهتر است. در ادامه به بعضی از مزایای سرمایه‌گذاری در جوانی اشاره می‌کنیم.

سرمایه‌گذاری در جوانی مساوی فشار مالی و روانی کمتر

اقدام زود هنگام در سرمایه‌گذاری مساوی با کمتر شدن فشارهای مالی در آینده است.
چون به احتمال قوی در آینده هزینه‌های شما افزایش پیدا خواهد کرد و هزینه‌هایی چون همسر و فرزندان، وام مسکن و … جزء مخارج شما خواهد شد. بنابراین بهتر است مبلغ قابل توجهی را در سنین پایین‌تر به سرمایه‌‌گذاری اختصاص دهید تا آن را در راه هزینه‌های آتی خرج کنید.
علاوه بر این سرمایه‌گذاری هیجانات خود را دارد و در جوانی می‌توان استرس‌های ناشی از ریسک را پذیرفت. این یعنی با سرمایه‌‌گذاری‌ در جوانی می‌توانید بدون استرس در سهام‌های پرریسک و با بازده بالا اقدام به سرمایه‌‌گذاری کنید چرا که چندان نگران کرایه خانه یا پرداخت به موقع وام‌های خود نیستید.

سرمایه‌گذاری در جوانی به علاوه زمان کافی

به نظر شما شخصی که از جوانی شروع به سرمایه‌گذاری می‌کند با شخصی که در میانسالی به این فکر می‌افتد چه تفاوتی با هم دارد؟ درست است فرد میانسال زمانش را از دست داده است و این خسارت بسیار بزرگتر از ضرر مالی است. پس اگر در جوانی حتی سرمایه خود را از دست بدهید فرصت جبران مافات دارید اما اگر زمان خود را از دست بدهید جبرانی در کار نیست.

سرمایه‌گذاری در جوانی منهای هدر دادن پول

گفتیم که یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در جوانی، سرمایه‌گذاری در بازار بورس است. برای چه این ادعا را داریم؟ زیرا بورس یکی از بزرگترین معضلات سرمایه‌گذاری در جوانی را حل کرده است و آن نداشتن سرمایه است. طبق قانون سازمان بورس شما می‌توانید با حداقل مبلغ پانصد هزار تومان در بورس سرمایه‌ گذاری کنید و تعدادی از سهام شرکت‌ها و کارخانه‌ها را خریداری کنید. این یعنی درحالی‌که دیگران در حال هدر دادن پول خود هستند، ما درحال افزایش سرمایه خود در بورس هستیم.

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری هوشمندانه چیست؟

نکات کلیدی سرمایه‌گذاری در جوانی

تا به این قسمت مقاله از مزایای سرمایه‌گذاری در جوانی گفتیم و این که چرا با وجود لزوم سرمایه‌گذاری در سن کم، ممکن است افراد آن را نادیده بگیرند. در ادامه نکاتی مهم و اساسی برای سرمایه‌گذاری در جوانی خواهیم گفت.

سرمایه‌گذاری را یاد بگیرید

در ابتدای مقاله گفتیم که سرمایه‌گذاری چیزی نبود که به ما آموزش داده شود اما چیزی است که باید در زندگی وجود داشته باشد پس باید آن را یاد بگیریم. به عنوان مثال باید پس‌انداز کردن را بیاموزیم.

بیشتر از خرج کردن، پس‌انداز کنید

متاسفانه اکثریت افراد جامعه پس‌انداز کردن را بلد نیستند. پول خود را خرج می‌کنند به امید این که در آینده درآمدشان افزایش پیدا می‌کند که این کار کاملا اشتباه است. برای این که بتوانید یک سرمایه‌گذار باشید باید بیش از مقداری که خرج می‌کنید پولتان را پس‌انداز کنید. به تعبیری دیگر پس‌انداز پول به جای خرج کردن آن شاه کلید موفقیت سرمایه‌گذاری در جوانی است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید

برای سرمایه‌گذاری در جوانی بازار بورس بازار مناسبی است چرا که هم سرمایه اولیه زیادی نمی‌خواهد هم با دید بلند مدتی قطعا بازدهی بسیار زیادی دارد. دو روش برای سرمایه‌گذاری در بورس وجود دارد. روش مستقیم که همان خرید و فروش سهام توسط خود شخص است و روش غیر مستقیم که شامل سبدگردانی اختصاصی و صندوق های سرمایه گذاری می‌شود.
چنانچه زمان و دانش معامله به روش مستقیم را ندارید بهتر است از صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاری در جوانی استفاده کنید. دارایی افراد در این صندوق‌ها توسط یک تیم متخصص مدیریت می‌شود. به عنوان مثال صندوق‌های شرکت سبدگران آگاه که توسط یک تیم مجرب و خبره مدیریت می‌شوند که در طول ۱۳ سال سابقه درخشان مدیریت دارایی، توانسته دارایی سرمایه‌گذاران را بیش از ۳۷۰ برابر کند.
اگر دید سرمایه‌گذاری بلند مدت دارید و می‌خواهید در طول زمان بازدهی عالی کسب کنید، می‌توانید صندوق‌های سهامی آگاه مانند مشترک آگاه، هستی بخش آگاه و زمرد آگاه را انتخاب کنید یا اگر ریسک‌پذیری کمی دارید و به دنبال سود ماهانه هستید، صندوق درآمد ثابت همای آگاه گزینه مناسبی است. در حقیقت شرکت سبدگردان آگاه صندوق‌های متنوعی را برای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است که بنا به هدف و میزان ریسک‌پذیری خود می‌توانید از میان آن‌ها انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره میزان بازدهی این صندوق‌ها، می‌توانید به وب سایت آن‌ها مراجعه کنید.

سبد متنوع داشته باشید

این تنوع به این معناست که شما باید همواره سبدی متشکل از تمام انواع دارایی‌های موجود داشته باشید. از دارایی‌های پر خطر گرفته تا دارایی‌هایی که ریسک متوسط و کمی دارند. چرا که دارایی‌های با ریسک کم و متوسط، دارایی‌ها و اموالی که ریسک بالایی دارند را پوشش می‌دهند. ضمن این که اکثرا در پایان بازده به دست آمده بیشتر از بازده سبدی می‌شود که تنها شامل یک نوع دارایی است.
تخصیص دارایی از مهمترین فاکتورها بر عملکرد و نوسان سرمایه‌گذاری است. برای سرمایه‌گذاری رد جوانی به این موضوع دقت کنید که درصد بالای بازده پرتفوی شما به تخصیص دارایی بستگی دارد و درصد کمی از آن به زمان‌بندی بازار و انتخاب سهام و دیگر عوامل متکی است.
شما می‌توانید منابع مالی خود را بین گروه‌های مختلف دارایی، مانند سهام، اوراق مشارکت، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، املاک و مستغلات، طلا و… سرمایه‌گذاری است تا چنانچه مثلا اگر در پایان سال، طلا کاهش قیمت داشت و سهام بورسی افزایش قیمت، سود حاصل از سهام، زیان طلا را جبران کند.

جمع بندی

در حال حاضر اگر جوانی بخواهد سرمایه‌ گذاری کند، لازم است حداقل یک میلیارد تومان پول داشته باشد و داشتن این سرمایه برای یک جوان تقریبا غیرممکن است. اما آیا به دلیل وجود این مشکل نباید سرمایه‌گذاری کنیم. خیر. در بورس با پول اندکی هم می‌توان سرمایه‌ گذاری کرد. در این مقاله با پاسخ به این گونه تصورات اشتباه، درباره سرمایه‌گذاری در جوانی گفتیم و اقدام به سرمایه‌گذاری را یکی از الویت‌های مهم در جوانی شمردیم.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است