سرمایه گذاری در کودکی

مدت زمان مطالعه این مطلب: 5 دقیقه

به اشتراک‌گذاری پست

برای نداشتن دغدغه مالی فردا، باید از امروز به فکر باشیم؛ یعنی سرمایه‌گذاری کردن را از جوانی یا حتی کودکی آغاز کنیم و این مهم را از فرزندان‌مان دریغ نکنیم. چرا که سرمایه‌گذاری در کودکی پلی برای موفقیت‌های آینده است. در این مطلب تلاش کرده‌ایم بگوییم که چگونه برای کودکان‌مان سرمایه‌گذاری کنیم و چرا سرمایه‌گذاری در کودکی اهمیت فراوانی دارد؟

چرا برای کودکان‌مان سرمایه‌گذاری کنیم؟

همه ارزش‌ها و باورهای ما درباره پول از کودکی و در خانه شکل گرفته است و برای همین است که عادات مالی افراد ریشه در رفتارهای مالی والدین‌شان دارد. کودکان به رفتارهای مالی پدر و مادر خود حین تصمیم‌گیری‌های مالی، خرید محصولات با کیفیت، مقایسه قیمت‌ها، پس‌انداز و… نگاه می‌کنند و آن‌ها را الگوی خود قرار می‌دهند. حال سوال این جا است که وظیفه ما در قالب پدر و مادر برای آموزش مالی به کودکان‌مان چیست؟
در حقیقت والدین همان‌طور که باید عادات تغذیه‌ای مناسب را در فرزندان‌شان ایجاد کنند لازم است عادات مالی خوب را نیز از سنین کم به آن‌ها آموزش دهند و چگونگی پس‌انداز و سرمایه‌گذاری را به آن‌ها نشان دهند.
در گذشته یکی از روش‌های ابتدایی پس‌انداز پول توسط کودکان، قلک بود که به کودک می‌آموخت لازم است مقداری از پول خود را برای روز مبادا ذخیره کند اما با بروز تحولات اقتصادی و به وجود آمدن بانک‌ها، حضور فیزیکی قلک‌ها در زندگی افراد کمرنگ شد. امروزه اکثر پدر و مادرها حساب بانکی برای فرزندان خود باز می‌کنند به این امید که ماهانه مبلغی را برای آینده آن‌ها ذخیره کنند اما آیا با این وضعیت تورم و کاهش ارزش پول، پس‌انداز یا سپرده‌گذاری در بانک می‌تواند آینده کودکان را تامین کند؟

نکته‌ای که در این میان باید در نظر داشته باشیم این است که کودکان امروز، جوانان آینده هستند. بزرگ می‌شوند در حالی که هزینه‌ها و نیازهایشان نیز همراه با آن‌ها بزرگ خواهد شد و در آینده برای تامین هزینه تحصیل، ازدواج، خرید مسکن، جهیزیه و … به کمک والدین خود نیاز خواهند داشت. البته فشار روانی این موضوع را می‌توان به وسیله سرمایه‌گذاری در کودکی کاهش داد.

چگونه برای کودکان‌مان سرمایه‌گذاری کنیم؟

اکثر خانواده‌ها روش‌های سنتی سرمایه‌گذاری مانند بازارهای مسکن، طلا، ارز و … را برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش سرمایه خود در بلندمدت ترجیح می‌دهند و این روش‌ها را برای سرمایه‌گذاری کودکان‌شان نیز انتخاب می‌کنند. در کل برای سرمایه‌گذاری بسته به اهداف خود چند گزینه دارید که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت و بهترین روش سرمایه‌گذاری در کودکی را خواهیم گفت.
سپرده‌گذاری در بانک، گزینه‌ای است که قبل از هر چیز به ذهن والدین می‌رسد زیرا روشی امن با سود ثابت است. البته در شرایطی که سود سپرده‌های بانکی از نرخ تورم عقب افتاده، این سپرده‌ها را نمی‌توان به عنوان یک برنامه بلندمدت برای تامین مالی آینده کودکان در نظر گرفت.
خرید طلا نیز یکی از روش‌های سنتی سرمایه‌گذاری برای آینده کودکان است. گذشته از نوسانات قیمت طلا، نگهداری این فلز گرانبها به صورت فیزیکی دردسرها و ریسک‌های خاص خودش را دارد.
یکی دیگر از روش‌های مرسوم سرمایه‌گذاری در کودکی که والدین به آن علاقه دارند خرید بیمه عمر است. این یک روش مناسبی است اما پوشش اصلی این نوع بیمه‌نامه‌ها، فوت یا موارد غیر قابل پیش‌بینی درمانی است تا در این موارد به بیمه‌شده یا ذینفعان مبلغی پرداخت ‌شود.

بهترین روش سرمایه‌گذاری در کودکی کدام است؟

اگر می‌خواهید سرمایه‌گذاری شما برای فرزندتان محدود به هزینه تحصیل نباشد، بهتر است در بورس سرمایه‌گذاری کنید. مزیتی که سرمایه‌گذاری در بورس نسبت به روش‌های دیگر دارد این است که با حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان می‌توانید به این بازار وارد شوید و در طی زمان به این میزان اضافه کنید.
آمارهای بیست سال گذشته بازارهای مالی نشان داده که بورس پربازده‌ترین و پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری کشور بوده است. چنانچه ۱۳ سال پیش در بورس سرمایه‌گذاری می‌کردید سرمایه شما ۴۰۰ برابر می‌شد در صورتی که طی همین مدت بازار مسکن، طلا و ارز به ترتیب ۱۰۰، ۱۷۰ و ۲۸ برابر شده‌اند.
به عنوان مثال اگر در سال ۱۳۸۷ مبلغ ۱۰ میلیون برای کودکان خود در بورس سرمایه‌گذاری می‌کردید. در سال۱۴۰۰ فرزندتان تقریباً صاحب ۴ میلیارد تومان سرمایه بود و این قدرت سرمایه‌گذاری در کودکی و در بین بازارهای مالی بسیار عالی است.

سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس

برای سرمایه گذاری در بورس احتیاج به تخصص و تجربه و دانش و مهارت دارید. بسیاری از افراد از قدیم در بورس بوده‌اند اما به دلیل نداشتن این موارد نتوانستند از سودهای جذاب و غیر قابل ‌تکرار بورس بهره‌مند شوند. راهکاری که برای این موضوع وجود دارد و زمینه ورود همه اشخاص با هر سطح دانش مالی به بازار سرمایه را فراهم کرده، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است؛ یعنی صندوق های سرمایه‌گذاری و سبدگردانی اختصاصی. در این روش‌ها گروهی متخصص، به جای شما و برای شما سرمایه‌گذاری می‌کنند.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی

سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها علاوه بر این که به دلیل مدیریت حرفه‌ای ریسک کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم دارد، نسبت به صندوق‌های دیگر سود بیشتری برای شما خواهد ساخت. در بالا با مثالی میزان سودی که در سیزده گذشته می‌توانستید در بورس کسب کنید را گفتیم. در ادامه می‌خواهیم اینجا با مثالی میزان سود صندوق سهامی چون صندوق مشترک آگاه را بررسی می‌کنیم. این صندوق در طی ۱۳ سال توانسته سود چهل هزار درصدی را برای مشتریان خود بسازد. واحدهای این صندوق در ابتدا صد هزار تومان بوده است و اکنون چهل میلیون تومان. یعنی اگر ۱۳ سال پیش شما در پذیره‌نویسی این صندوق شرکت می‌کردید و واحدهای آن را برای کودک‌تان خریداری می‌کردید، الان شاهد چهارصد برابر شدن سرمایه او بودید! صندوق مشترک آگاه و زمرد آگاه از نوع صندوق سهامی و مبتنی بر صدور و ابطال است و صندوق هستی بخش آگاه با نماد “آگاس” از نوع در سهام و قابل معامله در بورس است که همواره بازدهی‌های بالایی را برای سرمایه‌گذاران خود ایجاد کرده‌اند.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت

اگر می‌خواهید بدون هیچ گونه ریسک در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنید و سودی بیشتر از سپرده‌های بانکی به دست آورید، صندوق‌های درآمد ثابت گزینه مناسبی هستند. علاوه بر سود بیشتر از بانک، سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها ساده است و جریمه برداشت زودهنگام نیز ندارند.
بعضی از صندوق های درآمد ثابت پرداخت سود دوره‌ای دارند. یعنی اگر می‌خواهید از محل سرمایه‌گذاری خود، درآمد ثابت داشته هم باشید و با کمک آن مخارج و هزینه‌های روزمره کودک‌تان را پرداخت کنید، می‌توانید صندوق‌های درآمد ثابت مانند همای آگاه و یاقوت آگاه را انتخاب کنید. البته در نظر داشته باشید که این روش، بازدهی کمتری نسبت به صندوق‌های سهامی دارد.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های مختلط

صندوق‌های مختلط از نظر ریسک و بازده حد فاصل بین صندوق‌های سهامی و درآمد ثابت محسوب می‌شوند و اگر می‌خواهید ریسک و بازدهی متعادلی داشته باشید، گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری در کودکی محسوب می‌شوند.

سبدگردانی اختصاصی

سبدگردانی اختصاصی نیز یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم است که می‌توانید برای تامین مالی آینده فرزندان خود از آن استفاده کنید. در این روش، کارشناسان آگاه طی جلساتی اهداف و میزان ریسک‌پذیری شما را می‌سنجند و سبد سرمایه‌گذاری اختصاصی‌تان را با توجه به این داده‌ها طراحی می‌کنند. معمولا سبدگردانی اختصاصی برای مبالغ بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جمع بندی

چنانچه دغدغه والدین رفاه آینده کودک‌شان باشد، باید هر چه زودتر برای سرمایه‌گذاری اقدام کنند. روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در کودکی وجود دارد که هر یک بازدهی و میزان ریسک خاص خود را دارند. با توجه به داده‌های آماری، سرمایه‌گذاری در بورس را می‌توان یکی از بهترین گزینه‌ها دانست. والدین می‌توانند از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سبدگردانی اختصاصی برای تامین آینده مالی فرزندان خود اقدام کنند و مدیریت سرمایه را به مدیران حرفه‌ای و باتجربه بسپارند.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است