انواع صندوق های سرمایه‌ گذاری برتر دنیا کدامند؟

مدت زمان مطالعه این مطلب: 4 دقیقه
different-kinds-of-investment-funds

به اشتراک‌گذاری پست

دو راه اصلی برای ورود به دنیای سرمایه‌گذاری غیر مستقیم، با نام‌های سبدگردانی اختصاصی و صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری وجود دارد که ممکن است هر کدام از ما در طول فعالیت سرمایه‌گذارانه‌ خود قصد انتخاب یکی از آن‌ها را داشته باشیم. مفصلا مباحث مربوط به حوزه سبدگردانی را شرح دادیم اما در حوزه‌ صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری سوالی که پس از شناخت صندوق‌ها مطرح می‌شود این است که صندوق‌ های برتر سرمایه‌ گذاری از نظر ماهیت فعالیت یا ترکیب دارایی کدامند؟ در این مقاله خواهیم گفت ماهیت ۱۰ صندوق سرمایه‌ گذاری برتر دنیا چیست و چه ویژگی‌هایی دارند.

مقدمه‌ای بر صندوق های سرمایه گذاری

به یک نهاد تخصصی در مدیریت دارایی صندوق گفته می‌شود که با جمع‌آوری نقدینگی، با توجه به تمهیداتی از پیش تعیین شده و با لیست ترکیب دارایی مشخص اقدام به سرمایه‌ گذاری در بسترهای متنوع مالی می‌کند تا بتواند به مشترکین خود بازدهی‌های مناسبی را پرداخت کند. این سودها از منظر ریسک، در رده‌ سپرده‌گذاری بانکی و از نظر بازده، بازدهی نسبتا بیشتری را به سرمایه‌ گذاران خود ارائه می‌کنند. حال در ادامه لیستی از صندوق‌ های‌ برتر سرمایه‌ گذاری را با توجه به ترکیب دارایی‌شان‌ مرور خواهیم کرد.

صندوق های سرمایه گذاری با ترکیب دارایی در بورس اوراق بهادار

به صندوق‌ هایی که با توجه به خرید و معامله اوراق بهادار، مشترکین خود را منتفع می‌کنند و به رشد می‌رسند صندوق‌ های مبتنی بر اوراق بهادار گفته می‌شود که با توجه به تنوع اوراق به شش دسته‌ تقسیم‌ می‌شوند که هر کدام از لحاظ ماهیتی جزو صندوق سرمایه‌ گذاری برتر دنیا به حساب می‌آیند.

صندوق های سرمایه گذاری سهامی

به صندوق‌هایی گفته می‌شود که از اوراق مالکیت به عنوان ترکیب اصلی دارایی خود استفاده می‌کنند. صندوق سهامی عموما با ۷۰ درصد دارایی اصلی که اوراق بهادار بخش اصلی این رقم را تشکیل می‌دهند، فعالیت می‌کنند و از منظر ریسک و بازدهی در رده‌ بالایی قرار دارند. در تعریفی ساده می‌توان گفت با توجه به ریسک بالا، سود بیشتری را نیز نصیب سرمایه‌گذاران می‌کنند.

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت با توجه به ضوابط سازمان بورس، بخش اعظم دارایی خود را در اوراق بهادار درآمد ثابت، گواهی سپرده‌های بانکی و سپرده بانکی استفاده می‌کنند. با توجه به این ترکیب دارایی، صندوق‌های درآمد ثابت این قابلیت را دارند که سود تقریبا ثابتی را به سهامداران خود عرضه کنند. به همین دلیل از لحاظ ریسک در رده پایین و از لحاظ بازدهی در رده بالاتر از سود سپرده‌های بانکی قرار می‌گیرند.

صندوق های سرمایه گذاری مختلط

سومین دسته از برترین صندوق های سرمایه گذاری، صندوق‌های مختلط نام دارند. ترکیب دارایی این صندوق‌ها از ۴۰ تا ۶۰ درصد شامل اوراق مالکیت، حق تقدم سهام و ترکیبی که با توجه به صندوق‌های درآمد ثابت نام بردیم را شامل می‌شوند. صندوق های سرمایه گذاری مختلط به لحاظ ریسک و بازدهی در رده پایین‌تری نسبت به صندوق‌های سهامی قرار می‌گیرند.

صندوق های سرمایه گذاری صندوق در صندوق

در بررسی صندوق سرمایه‌ گذاری برتر دنیا به نوع دیگری از صندوق می‌رسیم که ترکیب دارایی آن را صندوق های سرمایه گذاری دیگر تشکیل می‌دهند. به این ترتیب که حداقل ۸۵ درصد از سرمایه خود را به خرید واحدهای صندوق‌های دیگر اختصاص می‌دهند. مزیت این کار به وجود آمدن چندین تیم تحلیل در یک صندوق سرمایه‌گذاری صندوق در صندوق است.
چرا که این صندوق‌ها با خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری دیگر به طور غیر مستقیم از منابع تیم مدیریت دیگر صندوق‌ها استفاده می‌کنند و از این طریق مشترکین خود را منتفع می‌سازند. با توجه به این امر از لحاظ ریسک در سطوح کمتری قرار می‌گیرند و از لحاظ بازدهی نیز در سطوح پایین‌تری هستند. گفتنی است که ریسک و بازدهی در صندوق های سرمایه گذاری صندوق در صندوق ارتباط زیادی به نوع صندوق‌های گزینش شده توسط تیم مدیریتی آن‌ها دارد.

صندوق های سرمایه گذاری تامین مالی

صندوق‌ تامین مالی با ماهیت مشارکت در پروژه‌ها و فرایند‌های مالی اقدام به کسب سود از نتایج به دست آمده می‌کنند.
سرمایه‌گذاران این صندوق‌ها با قراردادن نقدینگی کافی در اختیار مدیریت صندوق، این امکان را به مدیریت می‌دهند تا از روش‌ها و شیوه‌های متنوع که در ادامه مرورشان خواهیم کرد به سود مکفی برسند.
با توجه به انواع مختلف صندوق های سرمایه گذاری تامین مالی، ریسک و بازدهی این نوع صندوق را در ذیل معرفی و انواع آن بررسی می‌کنیم. حال سوال این جاست که انواع صندوق های سرمایه گذاری تامین مالی کدامند؟

۱٫ صندوق‌های ارزی

همان‌گونه که مطلع هستید هر کشور شامل بستر سرمایه‌گذاری ارزی متفاوتی است که در بعضی کشورها به این بستر فارکس گفته می‌شود. در ایران نیز به بازاری که در آن افراد بتوانند مبادرت به معامله ارز دیگر کشورها کنند صرافی گفته می‌شود. در واقع معاملات ارزی بر عهده صرافی‌ها و سامانه‌هایی است که به این منظور طراحی شده‌اند.
صندوق های سرمایه گذاری ارزی با ترکیب دارایی اصلی از ارز دیگر کشورها، اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و مشترکین خود را از این سرمایه‌گذاری منتفع می‌کنند. چرا که بازار ارز در کشورهای مختلف دارای نوسان‌های متعددی است که در این نوسان‌ها فرصت‌های کسب سود بیشماری وجود دارد. از این رو اشخاصی که به این بازار علاقه‌مندند می‌توانند با انتخاب صندوق‌های ارزی، با کمترین ریسک ممکن و سودی مناسب اقدام به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازارهای ارزی کنند و سرمایه خود را افزایش دهند.

۲٫ صندوق‌های پروژه محور

این صندوق‌ها به عنوان یکی از صندوق‌های‌ سرمایه‌گذاری برتر دنیا، با توجه به مجوز‌ها و ضوابطی که دارند اقدام به راه‌اندازی پروژه و استارتاپ‌های متنوع می‌کنند. پس از طی کردن مراحل موفقیت‌آمیز و تبدیل پروژه‌ها به شرکت‌های حقوقی مستقل، سهام‌شان را در بازار اوراق بهادار عرضه می‌کنند و پس از به دست آوردن نقدینگی کافی، مشترکین خود را از این سود منتفع خواهند کرد. از لحاظ ریسک و بازدهی اما می‌توان این‌گونه صندوق‌ها را در سطح بالایی از ریسک و سود قرار داد که از دیدگاه بلندمدت می‌توانند بازدهی مناسبی ارائه دهند.

۳٫ صندوق های سرمایه گذاری املاک و مستغلات

این دسته از صندوق‌ها در پروژه‌های عمرانی ساختمانی با مالکان حقیقی یا حقوقی مشارکت می‌کنند و نقش مهمی را در پیشبرد پروژه‌ها و به دست آمدن نتیجه مناسب ایفا می‌کنند. در نهایت سهمی از این نتیجه دریافت و‌ بین سرمایه‌گذاران صندوق تقسیم می‌شود.

کلام آخر

در این مطلب ماهیت و شیوه صندوق های سرمایه گذاری برتر دنیا را به شما معرفی و میزان ریسک و بازده آن‌ها را اجمالا بررسی کردیم. شما می‌توانید با بررسی لیست صندوق های سرمایه گذاری در وب سایت فیپیران با ۱۰ صندوق سرمایه‌ گذاری برتر دنیا و دیگر صندوق های سرمایه گذاری آشنا شوید.

مقالات مرتبط

0 Comment

نظری ثبت نشده است