

اختیار معامله
هر ابهامیرا با چه بهایی باید ارزشگذاری کنیم؟
ما امروز چیزی را از دست میدهیم تا فردا ابهام کمتری را تجربه کنیم
اختیار معامله یاOption ، اصطلاحی است که معمولا توسط فعالان بازار سهام استفاده میشود. این قرارداد میان خریدار و فروشنده نوشته میشود به صورتی که دو طرف توافق میکنند که در آینده معامله مشخصی را انجام دهند. خریدار در ازای پرداخت مبلغ مشخصی، حق خرید یا فروش دارایی ثبت شده در قرارداد را با قیمت مشخص شده در قرارداد و در زمان تعیین شده به دست میآورد. فروشنده هم حق خرید یا فروش دارایی مذکور را به خریدار میدهد. حال ممکن است در زمان مشخص شده خریدار دارایی مورد نظر را خرید و فروش نکند، در این حالت دارایی مذکور در اختیار فروشنده قرار خواهد گرفت و خریدار مبلغ پرداخت شده را از دست خواهد داد.
به شما حق میدهیم که احساس سردرگمی داشته باشید، مفهوم اختیار معامله یکی از پیچیده ترین مفاهیم بازار سرمایه است اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید ما در زندگی روزمره از این مفهوم بسیار استفاده میکنیم; در واقع مفهوم اصلی اختیار معامله این است که در زمان حال، ابهامات آینده را پیش بینی کرده و آنها را ارزش گذاری کنیم.اجازه بدهید با چند مثال مفهوم اختیار معامله را به ساده ترین صورت توضیح دهیم.
از قضیه تالس تا اختیار معامله
شاید بتوان گفت تالس ( فیلسوف اهل میلیتوس) اولین کسی است که از اختیار معامله استفاده کرده است. شهر میلیتوس در غرب ترکیه امروز درختان زیتون فراوانی داشت و کشت زیتون و روغن کشی از آن از شغلهای رایج آن روزگار بوده است. به دلیل تغییرات محیطی و آب و هوا تولید محصول زیتون هر ساله متغیر بود تولید کنندگان زیتون در یک سال سود بسیار خوبی کسب میکردند و سال بعد ضرر میدیدند.
تالس با صاحبان دستگاههای روغن کشی قرارداد جالبی بست. محصولات زیتون در فصل بهار برداشت میشدند، تالس در فصل زمستان در ازای پرداخت مبلغی، دستگاههای روغن کشی را برای فصل بهار اجاره کرد با این شرط که اگر دستگاهها را نخواستم مبلغ اجاره برای خود صاحبان دستگاهها باشد و تالس ادعایی بابت ان نداشته باشد.
سال بعد که زیتونها بسیار زیاد بودند، تالس دستگاهها را با همان مبلغ توافق شده اجاره کرد و دوباره آنها را در اختیار صاحبان دستگاهها و سایر افراد قرار داد و از این راه سود زیادی به دست آورد.


در واقع در این معامله، یک اختیار مورد توافق قرار گرفت. تالس چون بهای اجاره را از پیش پرداخت کرده بود این اختیار را داشت که از دستگاهها استفاده کند یا نکند، دقت کنید که الزام و تعهدی نداشت، صاحبان دستگاهها هم تعهد داده بودند که اگر تالس بخواهد از دستگاهها استفاده کند باید با همان قیمت از قبل تعیین شده موافق باشند.
خب حالا این سوال پیش میآید که چرا صاحبان دستگاهها با این معامله موافقت کردند؟
دلیل اصلی وجود ابهام در آینده کاری آنها بود. آنها نمیدانستند که در سال بعد میتوانند قراردادهای خوبی ببندند یا خیر، پس ابهام آینده را ارزش گذاری کردند; به این معامله اختیار خرید (Call Option) میگوییم.
هر وقت دوست داشتی از پارکینگ استفاده کن.
یک مثال دیگر پرداخت حق پارکینگ است، فرض کنید شما پارکینگ یک مرکز تجاری یا مسکونی را برای مدت مثلا یک سال در قبال مبلغ مشخصی اجاره میکنید. شما این اختیار را دارید که از پارکینگ استفاده کنید یا خیر. اما مبلغ توافق شده را در همان ابتدای سال پرداخت میکنید و صاحب پارکینگ هم متعهد است که در این یک سال هر وقت خواستید پارکینگ را در اختیار شما قرار دهد. شما با این کار ابهام نداشتن پارکینگ در طول یک سال را با پرداخت مبلغی به حداقل رساندهاید.
رزرو هتل و اختیار معامله
بیشتر هتلها این امکان را برای مشتریان فراهم میکنند که با پرداخت مبلغی به عنوان اجاره، امکانات و خدمات مورد نظر خود را برای مدت زمان خاص مثلا شش ماهه یا یک ساله رزرو کنند.در این حالت حتی در شلوغ ترین زمان استفاده از هتلها هم خیالتان راحت است که هتل همیشه جایی را برای شما خالی میگذارد و اگر هم از امکانات استفاده نکنید، پول پرداخت شده در اختیار هتل است و شما حقی نسبت به آن ندارید.
ذخیره سازی سلولهای بنیادی، اجاره پرواز چارتر، پیش خرید تورهای مسافرتی، خرید بیمه عمر یا شخص ثالث همگی نوعی اختیار معامله است که در زندگی از آنها استفاده میکنیم.
حالا با توجه به مثالهای بالا میتوانیم بگوییم اختیار معامله باید ۴ اصل زیر را داشته باشد:
- نوع اختیار معامله مشخص باشد ( اختیار خرید یا اختیار فروش) (Call or Put Options)
- زمان سررسید (Expiration Date) که خریدار میتواند از حق اختیار خود استفاده کند.
- قیمت اعمال (Strike Price) که در زمان سررسید، خرید یا فروش بر اساس آن صورت میگیرد.
- قیمت اختیار (Premium) که همان مبلغی است که در ابتدا خریدار بابت حق اختیار پرداخت میکند.
انواع اختیار معامله
اختیار خرید
این نوع اختیار به خریدار این حق را میدهد که در زمان مشخص در ازای مبلغ تعیین شده مقدار مشخصی از یک دارایی را از فروشنده خریداری کند.
اختیار فروش
این نوع اختیار به خریدار این حق را میدهد که در زمان مشخص در ازای مبلغ تعیین شده مقدار مشخصی از یک دارایی را به فروشنده بفروشد.
انواع سبک اعمال اختیار معامله
اختیار معامله اروپایی
در اختیار معامله اروپایی، خریدار در سررسید زمان مشخص شده میتواند از اختیار خود استفاده کند و قبل از سررسید نمیتواند. به عنوان مثال اگر قرارداد اختیار معامله یک ساله بسته شده باشد، خریدار در پایان یک سال میتواند حق اختیار خود را اعمال کند.
اختیار معامله آمریکایی
در اختیار معامله امریکایی خریدار در طول زمان مشخص شده، اگر احساس کند که با استفاده از حق اختیار خود میتواند سود بیشتری به دست آورد، از اختیار خود استفاده میکند و نیاز نیست حتما زمان تعیین شده به پایان برسد.
اختیار معامله آمریکایی نسبت به نوع اروپایی ریسک بالاتری دارد و به همین دلیل قیمت بیشتری برای آن تعیین میشود.
سود و زیاد خریدار و فروشنده چگونه محاسبه میشود؟
در معاملات اختیار معامله با دو گروه خریداران (Holder) و فروشندگان (Writer) طرف هستیم. هر دو گروه میتوانند اختیار خرید یا فروش را در اختیار داشته باشند.
سود خریداران اختیار معامله (خرید دارایی یا فروش آن فرقی ندارد) نامحدود است، و میزان زیان همان مقدار مبلغی است که در ابتدا در برابر خرید حق اختیار پرداخت کرده اند.
سود فروشندگان اختیار معامله (فروش دارایی یا خرید آن فرقی ندارد) محدود است. در واقع همان میزانی است که در ابتدا در ازای اعطای حق اختیار از خریدار دریافت کرده اند، اما اگر نتوانند پیش بینی خوبی از آینده داشته باشند ممکن است متحمل ضرر بسیار زیادی شوند.
مزایای قرارداد اختیار معامله
زمان بخرید
با توجه به اینکه در قراردادهای اختیار معامله بازه زمانی در نظر گرفته می شود، سرمایه گذار یا همان خریدار این فرصت را دارد که برای تصمیم گیری مناسب زمان بخرد. خریدار می تواند تصمیم خود مبنی بر خرید یا فروش را تثبیت کند و در مدت زمان باقیمانده تصمیم بگیرد که چه زمانی سهام خود را بفروشد و یا نگه دارد.
ریسک معامله را کاهش دهید
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم اختیار معامله در واقع این امکان را به ما میدهد که با پیش بینی اتفاقات آینده، ابهام را به حداقل خود برسانیم و میزان ریسک پذیرفته شده ارزش گذاری کنیم. در اختیار معامله خریدار فقط به میزان هزینه ای که برای خرید حق اختیار پرداخت کرده است، متضرر می شود.
درآمد کسب کنید
سرمایه گذار میتواند با فروش قرارداد اختیار معامله سهام، درآمد خود از سهام را تنها به بازدهی سهام و سود تقسیمی محدود نکند. فروش اختیار معامله سهام متعلق به سرمایه گذار یا سهامی که قصد خرید آن را دارد، یکی از ساده ترین راهبردهای معاملاتی است.
با نقدینگی کمتر،سود بیشتر کسب کنید
آورده اولیه خریدار یا سرمایه گذار در قراردادهای اختیار معامله، همان مبلغ اختیار معامله است، اما در صورتی که خریدار سود کند، ارزش سود وی چندین برابر آورده اولیه خواهد بود و اگر ضرر کند فقط به میزان آورده اولیه زیان خواهد دید.
به مثال زیر دقت کنید:
فرض کنید سرمایه گذار با پرداخت ۵۰۰۰ ریال اختیار خرید ۱۰ هزار سهم شرکت ایران خودرو با قیمت توافقی ۳۳۰۰ ریال با سررسید شش ماهه خریداری می کند.
با رشد گروه خودرویی فرض کنید قیمت هر سهم ایران خودرو در سررسید به ۴۰۰۰ ریال رسیده است .
در این صورت خریدار اختیار با اعمال اختیار خود مبلغ ۷۰۰۰۰۰۰=(۱۰۰۰۰*(۳۳۰۰-۴۰۰۰)) ریال سود در مقابل پرداخت ۵۰۰۰ ریال دریافت می کند و فروشنده اختیار با دریافت مبلغ ۵۰۰۰ ریال متحمل زیان ۷۰۰۰۰۰۰ ریالی می شود.
در انتها می توان گفت توانایی پیش بینی آینده بازار، استمرار در انجام این نوع معاملات، استعداد تحلیل بازار و نگاه رو به جلو عواملی هستند که موجب می شوند افرادی که در این نوع معاملات وارد میشوند بتوانند در دراز مدت سود خوبی کسب کنند و قدرت ارزش گذاری ابهامات آینده را در خود تقویت کنند.
نویسنده: المیرا زارعی
برای مطالعه مقاله آشنایی با ریسک سرمایه گذاری در طلا کلیلک کنید.
بازدیدها: 34,247
آناهیتا قیاسی
سلام
در چه شرایطی امکان فسخ اختیار معامله وجود دارد؟
Agahinvest
با سلام و احترام
شما اگر در هر موقعیتی باشید (خرید یا فروش) اگر موقعیت معکوس را لحاظ کنید قرارداد بسته میشود یعنی مثلاً اگر موقعیت خرید داشته باشید ولی موقعیت فروش اتخاذ کنید قرارداد بسته خواهد شد.
fatima
فوق العاده جذاب و خوب توضیحات ارائه شده است. ممنون از زحمات شما
hamid
کاش یک مثال هم راجب فروش میزدین
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، این نوع اختیار به خریدار این حق را میدهد که در زمان مشخص در ازای مبلغ تعیین شده مقدار مشخصی از یک دارایی را به فروشنده بفروشد.
علی گوری
اینطوری که دوباره خریدار همون فروشنده میشه
Agahinvest
با سلام و احترام
اختیار معامله قراردادی دوطرفه مابین خریدار و فروشنده است که براساس آن خریدار قرارداد، این اختیار را دارد که مقدار معینی از دارایی مندرج در قرارداد را با قیمتی معین و در زمان مشخصی بخرد یا بفروشد.
Sara
سلام چطور می تونیم از این ویژگی عالی استفاده کنیم؟باید به کارگزاری درخواست داد؟
Agahinvest
با سلام و احترام
برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
حاتم
سلام و عرض ادب
تا جایی که متوجه شدم، خریدار اختیار معامله امکان سود بزرگ داره، ولی ضررش به میزان هزینهای که برای خرید حق اختیار معامله صرف کرده محدوده. اما فروشنده میتونه ضرر بسیار بزرگی کنه.
مسئلهای که نمیتونم حل کنم اینه که چرا یک نفر باید در چنین بازی نابرابری فروشنده بشه. آیا نکتهای هست که متوجه نشدم؟
Agahinvest
با سلام و احترام
اساساً هر معاملهای مبتنی بر تحلیل طرفین معامله انجام میپذیرد، مشخصاً در مورد قرارداد اختیار معامله، طرف فروشنده قرارداد بر اساس تحلیل خود از قیمت آتی یک دارایی به این نتیجه میرسد که قیمت مذکور کاهش خواهد یافت از طرفی خریدار قرارداد عکس این تحلیل را درست میپندارد و هریک از طرفین با بررسیهای انجام شده باید ریسک تصمیم خود را نیز بپذیرند. فروشنده قرارداد اگر حق فروش یا خرید یک دارایی را به طرف خریدار قرارداد واگذار میکند معتقد به تحمل زیان در آینده است که امروز حاضر به دریافت مبلغ توافقی است.
امید اسلام پناه
سپاس مفید بود
ابراهیم ایماعیلی
خیلی جالب بود وابزار خوبی برای معامله گران با افق دید پیش بینی درست دارن
مسعود مهری
خیلی ممنون از مقالات زیبایی که میزارید
صدیقه
ممنون از مطلب خوبتون
علی شیر وحدت بیورزنی
با سلام در زمان تقسیم سود چه اتفاقی می افتد .
مهرداد
عالی بود
سجاد
عالی بود خسته نباشید
سجاد
ممنون
سجاد
فوق العاده خوب توضیحات ارائه شده است. ممنون
علی
بسیار جذاب و کاربردی…ممنون از توضیحات خوبتون
رامین
واقعا جالب بود…خیلی کاربردی…متشکر آگاه.
رامین
خیلی جالب و کاربردی بود..متشکر
alireza
سود خریداران اختیار معامله (خرید دارایی یا فروش آن فرقی ندارد) نامحدود است، و میزان زیان همان مقدار مبلغی است که در ابتدا در برابر خرید حق اختیار پرداخت کرده اند.(:
شهاب
سلام عالی بود
محمد
سلام
دربازار بورس ایران این نوع معامله امکانپذیر است چگونه؟
Agahinvest
با سلام و احترام
بله، برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
محمودرضا
ممنون از مطالب عالی استفاده کردم .
مجتبی
بسیار عالی بود تشکر از تهیه کنندگان آگاه
جواد
با عرض سلام خدمت مدیریت محترم و اعضای عزیز
نحوه ی خرید و فروش در اختیار به معامله مثل خرید و فروش سهام هست؟
Agahinvest
با سلام و احترام
برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
امیر محمد
سلام، ممنون از مطلب جالبتون؛ میشه سیستم آپشن در ایران رو هم توضیح بدین و بفرمایید چطور ما میتونیم ازش استفاده کنیم؟
Agahinvest
با سلام و احترام
برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
فاطمه مودب
بسیار هم عالی
سعید
مطلب خلاصه و مفیدی بود
Yazdan
سلام .اختیار معامله امریکایی در برابر اروپایی ریسک بیشتری داره ؟
Agahinvest
با سلام و احترام
بله، بهطور کلی اختیار معاملههای آمریکایی در مقایسه با اختیار معاملههای اروپایی از ریسک بالاتری برای فروشنده اختیار معامله برخوردار هســتند، در نتیجه قیمت بالاتری از نوع اروپایی دارند.
حسن خانی
سلام و احترام و عرض خدا قوت
لطفا یک مثال عینی در خصوص زمان مشخص بزنید و اینکه
مثلا اختیار خ وغدیر -۶۰۰۰-۱۳۹۹/۲/۲۹ (صغدر۲۰۱۵) یعنی چی ؟
برای مثال فوق الان قیمت سر خط ۲۲۱ ریال است در صورتی که قیمت امروز ( پایانی ) وغدیر ۵۱۷۲ میباشد .
در این صورت شرح دهید که چه اتفاقی میافتد اگر من امروز اختیار خ فوق را بخرم و ده روز دیگر بفروشم و آیا اصلا میتوانم قبل از سررسید بفروشم ؟
و اگر نفروشم در سررسید چه وضعی پیش خواهد آمد ؟
Agahinvest
با سلام و احترام
اختیار معامله از انواع اوراق مشتقه است که ماهیت آن کاهش ریسک معامله در سهام مختلف بازار است.در بازار سرمایه ایران فقط اختیار خرید وجود دارد.که در اینجا به معنی اختیار خرید سهم وغدیر که سررسید اعمال آن ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ بوده و فقط در آن تاریخ (نه قبل و نه بعد)اعمال می شود و اگر در تاریخ سررسید اعمال نشود پس از آن هیچ اعتباری ندارد. این اوراق به صورت جداگانه در ساعت بازار با قیمت خاص خود معامله میشوند. راههای مختلفی برای محاسبه قیمت اوراق اختیار معامله وجود دارد ولی در هرصورت قیمت آن از خود سهم به مراتب کمتر خواهد بود.
Sara
سلام چطوری می تونیم از اختیار معامله در هنگام خرید سهام استفاده کنیم ایا به کارگزاری باید درخواست بدیم به چه شکل؟
Agahinvest
با سلام و احترام
برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
وحید
مطلب خیلی مفیدی بود
ستار اکبری نخجوانی
عالی بود.
محمد صادق کهریزی
توضیحات بسیار عالی و کامل بود ممنون
علی گوری
کجا و چطور میتونیم در بورس ایران این نوع معاملات انجام بدهیم؟
Agahinvest
با سلام و احترام
برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
محمد
با سلام و تشکر از مطالب مفیدی که به اشتراک گذاشتید.
سوالی که دارم این است که آیا این نوع بازار در ایران موجود است؟
Agahinvest
با سلام و احترام
بله، برای انجام معاملات اختیار معامله شما ابتدا باید در سامانه آگاه اکسپرس ثبت نام کرده و پس از آن برای انجام احراز هویت به صورت حضوری به شعب کارگزاری مراجعه و درخواست تکمیل فرم مخصوص به معاملات اختیار معامله کنید و پس از ۲ روز کاری دسترسی شما به پنل مخصوص معاملات اختیار معامله فعال خواهد شد.
حامد دربانیان
با سلام
ببخشید مثلا الان سهام غدیر که دوستمون گفتن قیمت اختیار خریدش ۳۰ تومن باشه و ما ۱۰۰هزارتا بخریم و قیمت الان و غدیر ۵۵۰ باشه
و بعد تاریخ سررسید قیمت وغدیر ۸۰۰تومان شود مبلغ۲۲۰ تومان به ازای هر خرید سود به حسابمون واریز میشه یا باید پول سهام ۵۵۰ تومان هم واریز کنیم و سهام رو به قیمت قبل بخریم ؟
و دوم اینکه اگه قیمت و غدیر در تاریخ سررسید همون ۵۵۰ تومن یا پایینتر اومد اون بلغ ۳۰ تومن اختیار خرید که پرداخت کردیم ضرر ما محسوب میشه ؟
و اخرین سوال اینکه هختیار خریدی که ما خریدیم میتونیم قبل از تاریخ سررسید بفروشیم توی بازار یا خیر؟
ممنون ازینکه وقت میگذارید
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، مبلغ اولیه که خریدار پرداخت میکند همان مبلغ قیمت اختیار خرید در روز معامله است. در صورت کاهش قیمت، خریدار به میزان قیمت خرید اختیار و قیمت روز ضرر میکند. قرارداد اختیار معامله را در هر زمانی میتوان به فروش رساند.
Kivan
با سلام اگر در تاریخ سررسید سهم متوقف بود ویا اصلا سایت خراب شد ویا … تکلیف چیه؟
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، توقف و بازگشایی نماد معاملاتی قراردادهای اختیار معامله به طور همزمان با توقف و بازگشایی سهم پایه در بازار نقدی و به یک روش انجام می شود و در صورت توقف سهم تسویه نقدی بر طبق قیمت سهم در زمان بسته شدن انجام میگیرد.
یاسر
باسلام
من از آگاه کد دارم بخوام معاملات آپشن انجام بدم دقیقا چه باید بکنم؟
چون هم باشگاه رو گشتم هم خود پنل کاربری ندیدم درمورد آپشن گزینه ای
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز در صورت داشت کد بورسی لازم است کد معاملات مشتقه سهام را نیز دریافت نمایید. برای اخذ کد معاملات مشتقه باید به یکی از شعب کارگزاری آگاه مراجعه نمایید. پس از مراجعه حضوری و تکمیل فرمهای مربوطه، دسترسی آنلاین این معاملات برای شما صادر میشود.
سامانه آنلاین معاملات اختیار معامله در کارگزاری آگاه، سامانه صحرا است. افرادی که کد بورسی از کارگزاری آگاه دریافت نمودهاند و در سامانه آنلاین آسا فعالیت میکنند برای معاملات اختیار باید وارد سامانه آنلاین صحرا شوند. لینک ورود به سامانه آنلاین صحرا برای معاملات اختیار معامله (آپشن) https://agah.exphoenixtrade.com است که از طریق پیامک ارسال میشود.
همچنین نام کاربری و رمز عبور برای معاملات اختیار معامله، متفاوت از نام کاربری و رمز عبور سامانه آنلاین آسا خواهد بود. لازم به ذکر است که معاملات اختیار معامله سهام فقط از طریق سامانه آنلاین امکانپذیر است و هیچ سفارشی بهصورت تلفنی و یا آفلاین انجام نخواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله چگونه ریسک سرمایه گذاری سهام خود را کاهش دهیم؟ (معاملات آپشن سهام) به شما پیشنهاد میشود.
حامد
سلام
برای ثبت نام اختیار به شعبه مراجعه کردم گفتن فعلا ثبت نام نداریم ؟
چه زمانی برای ثبت نام میشه اقدام کرد ؟؟؟
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر دراین خصوص با همکاران ما در واحد معاملات آتی تماس حاصل نمایید.
حامد
سلام
برای ثبت نام اختیار به شعبه مراجعه کردم گفتن فعلا ثبت نام نداریم ؟
چه زمانی برای ثبت نام میشه اقدام کرد ؟؟؟
هم کد بورسی دارم و هم آتی کالا
حامد
سلام
یه سوالی داشتم در قرارداد اختیار خرید مانند ضپار۸۰۱۹ دقیقا فروشنده کی هست ؟ چه کسی تعهد داده در تاریخ سررسید اون تعداد سهم رو بفروشه و چه مزایایی برایش دارد.
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، فروشنده قرارداد کسی است که قبلا این دارایی را خریده است و بر اساس تحلیل خود از قیمت آتی دارایی به این نتیجه میرسد که قیمت مذکور کاهش خواهد یافت.
دکتر
سلام
بسیار عالی و شیوا بود
ممنون از پاسخگویی کامنت دوستان که خیلی ابهامات دیگه برطرفش شد
فقط لطفا چند مثال عینی در بازار رو مطرح کنید تا درک بهتری از روش معاملات و قیمتها بدست بیاریم
تشکر
حبیب آزرمی
سلام میخواستم یک راهنمایی بگیرم
میشه سهامی رو با سررسید چند ماهه خریدیم رو تابعداز پایان سررسید نگه داریم ونفروشیم ایا بااین کار ضرری متوجه من میسه یانه .
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، سهام تاریخ سر رسید ندارد، اگر منظور شما اوراق است باید سوال خود را در خصوص نوع اوراق مد نظر خود دقیقتر بفرمایید تا کارشناسان ما قادر به راهنمایی شما باشند.
محمد جواد
این قرارداد برای ما از نوع اروپایی هست یا آمریکایی؟
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، سبک اعمال قراردادهای اختیار معامله در شرکت بورس کالای ایران اروپایی است.
احمد
سلام
کارگزاری آگاه دیگه با سامانه صحرا کار نمی کنه. چرا کارگزاری بزرگ آکاه دیگه معاملات آپشن انجام نمیده؟؟؟
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، معاملات آپشن در حوزه فعالیتهای مجموعه مدیریت دارایی آگاه نیست و در این خصوص اطلاعی ندارد و معاملات آپشن به کارگزاری آگاه مربوط میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن ۹۱۰۰۴۰۰۴ تماس حاصل نمایید.
مرتضی بابالویان
الان در تاریخ ۱۹ شهریور ۹۹ ارزش هر سهم اختیار خ وبصادر -۵۵۰۰-۹۹/۸/۱۱ (ضصاد ۸۰۲۴) برابر ۲۹۰ ریاله.
آیا معنیش اینه که اگر من فقط ۲۹۰ ریال پرداخت کنم و یک سهم ضصاد بخرم میتونم تو تاریخ ۹۹/۸/۱۱ ده هزار سهم وبصادر با قیمت ۵۵۰۰ ریال بخرم ؟
یا اینکه باید ده هزار تا سهم ۲۹۰ ریالی ضصاد بخرم تا بتونم تو تاریخ مذکور ده هزار سهم وبصادر با قیمت ۵۵۰۰ ریال بخرم؟
توضیح شما مورد اول رو تایید میکنه . اگر اینطور باشه که هیچ ریسکی واسه من نداره چون اگر نخوام از اختیارم استفاده کنم فقط پول بسیار ناچیز ۲۹۰ ریالی از دست دادم !!!
و شرکت هم فقط همین مبلغ رو سود میکنه از من !!!
در حالی که اگر پیش بینی من درست بوده باشه سهم رشد کنه و در تاریخ مذکور قیمت سهم به مثلا ۶۰۰۰ ریال برسه من با استفادا از اختیار خریدم میتونم ده هزار سهم وبصادر رو با قیمت ۵۵۰۰ بخرم و این یعنی تو هر سهم ۵۰۰ ریال سود کردم که واسه ده هزار سهم میشه ۵ میلیون ریال!!!و این به ضرر شرکته.
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، برای کسب اطلاعات بیشتر شما باید با کارگزاری تماس حاصل نمایید.
سلیمی
سلام تو tsetmc سرچ کردم قرارداهای اختیار معامله نرخ اعمال قرارداد مشخص نیست یعنی از کجا میتونم بفهمم این قراردادی که میخرم قیمت سهم در تاریخ اعمال چنده؟ پیام ناظر نماد هیچی ننوشته سابقه معاملات رو هم نشون نمیده
و سوال دوم آیا در ایران قرارد اختیار فروش هم هست یا فقط اختیار خرید وجود داره ؟
Agahinvest
با سلام و احترام
دوست عزیز، اطلاعات لازم در خصوص زمان سر رسید، قیمت اعمال و تعداد سهام بیمه شده در پیام ناظر اختیار معامله مورد نظر ذکر شده است.
موسوی
با سلام و خسته نباشید در اختیار معامله برای هر نماد سه تا گزینه در قیمتهای بسیار نزدیک به هم است میشود توضیح بدهید و کدام را بخریم بهتر است؟
Agahinvest
با سلام و احترام؛
دوست عزیز، طبیعتاً هر چه قیمت خرید کمتر باشد سرمایه کمتری برای خرید هزینه می شود.