هدف مدیریت دارایی چیست ؟

مدت زمان مطالعه این مطلب: 4 دقیقه
هدف مدیریت دارایی چیست

به اشتراک‌گذاری پست

ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که هدف مدیریت دارایی به عنوان یک عنصر اساسی صنعت مالی در دنیای امروز چیست ؟ مدیریت دارایی را می‌توان انتقال، نظارت و استقرار متفاوت پول، اوراق بهادار و سایر دارایی‌ های مالی تعریف کرد. این بازار بسیار بزرگ و رو به رشد است. طبق گزارش انجمن مدیریت و تامین مالی اروپا، تا سال ۲۰۱۷، ۲۲٫۸  تریلیون دلار در این بخش در سراسر اروپا سرمایه وجود داشت و پیش‌بینی شده است تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۱۱۱٫۲ تریلیون دلار در کل جهان برسد.

هدف مدیریت دارایی «تعدیل ریسک و ایجاد بازدهی» برای سرمایه‌ گذاران و تأمین سرمایه برای اقتصاد است. افزایش پول و سرمایه در مدیریت دارایی بیش از آنکه یک هدف باشد یک شرط لازم است؛ همانند اینکه تنفس برای زنده ماندن ضروری است ولی هدف اصلی زندگی نیست.

اهمیت ایجاد سود در مدیریت دارایی را نمی‌توان نادیده گرفت. سود محرک حرکت صنعت است ولی ما نباید این ورودی ضروری برای حرکت خودکار صنعت را با هدف آن که خدمت به تأمین‌کننده سرمایه است، اشتباه بگیریم.

تعدیل ریسک و ایجاد سود کار آسانی نیست. ریسک یک موضوع چندبخشی است چرا که انواع مختلف ریسک وجود داشته و برخی اوقات کاهش یک ریسک، ریسک دیگری را افزایش می‌دهد. برای مثال از دست دادن پول – که در صنعت مدیریت دارایی به از دست دادن دایمی سرمایه اشاره می‌شود- در میان مردم بزرگ‌ترین کابوس است. کسی شاید بتواند این ریسک را با نگه داشتن پول نقد کاهش دهد. اما او را در مقابل ریسک تورم –که احتمال کاهش ارزش پول و قدرت خرید درآینده است- قرار می‌دهد. با اینکه شاید سود اندکی بر حساب نقدی ایجاد شود ولی تورم را جبران نخواهد کرد. از این رو امر سرمایه‌گذاری برخلاف نگاه سنتی موجود در جامعه نیاز به دانش تخصصی، مطالعه دقیق بازار هدف، صرف وقت و تعدیل انتظارات سرمایه‌گذار و منطبق کردن آن با شرایط واقعی دارد.

موضوع اصلی در این صنعت بر دو جنبه مهم از اهداف آن تمرکز دارد:

این اهداف به خودی خود با میزان سرمایه، پیچیدگی و ساختارهای سرمایه‌گذاری و مشخصات هر صنعت می‌تواند متفاوت باشد. در حالی که تنوع‌سازی مزایای فراوانی را برای سرمایه‌گذار به ارمغان می‌آورد، عملکرد بالا، رویه و معیارهای سرمایه‌گذاری بیشتری می‌طلبد.

مدیریت دارایی هم در بخش اقتصاد و هم برای سرمایه‌گذاران سبب می‌شود که عملکرد مالی بهتر صورت گیرد و تصمیمات آگاهانه‌ای بر روی دارایی‌ها انجام شود، خدمات بهتری ارائه شود و خروجی‌های مطلوب‌تری به دست بیاید و در این بین ریسک‌های موجود نیز بهتر مدیریت شود. مدیریت دارایی با الزامات قانونی، حقوقی و مقرراتی انطباقی شفاف دارد و به دلیل وجود نظارت‌های دقیق بر آن، از استاندارها، سیاست‌ها و فرایندها به درستی پیروی می‌کند. رعایت همه این قوانین باعث افزایش اعتبار این حوزه شده است و کارآمدی، اثربخشی و پایداری بیشتری را به ارمغان می‌آورد.

همان طور که گفتیم مدیریت دارایی یک فعالیت واسطه‌گری است. تعامل بین گروه‌های مختلف از افراد که در یک جریان مدیریت دارایی قرار دارند را می‌توان به صورت زیر در نظر گرفت:

لذا یک شرکت سبدگردان، فراخور حوزه‌ی فعالیت خود و با نگاهی دقیق و موشکافانه باید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهد:

  • هدف هر سرمایه گذار: سرمایه‌گذاران به لحاظ اهداف سرمایه گذاری در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند. این اهداف می‌تواند حفظ ارزش دارایی در برابر تورم باشد، می‌تواند تأمین سرمایه‌ لازم برای راه‌اندازی یا توسعه‌ کسب و کار باشد یا تأمین سرمایه جهت یک برنامه تفریحی خانوادگی باشد. تعیین اهداف مورد نظر تأثیر بسزایی در نحوه سرمایه‌گذاری و تخصیص سرمایه‌‌ اشخاص به دارایی‌های مختلف می‌باشد.
  • افق سرمایه‌گذاری: سرمایه‌گذاران به لحاظ مدت زمان مورد نظرشان برای سرمایه‌گذاری نیز می‌توانند متفاوت از هم باشند و تعیین این مسئله توسط شرکت سبدگردان برای برآورد میزان وابستگی سرمایه‌گذار به سرمایه‌‌اش را مشخص می‌سازد. گاهی سرمایه‌گذاران تمایل دارند که در مدت کوتاهی به بازدهی برسند ولی در بازاری سرمایه گذاری کنند که مناسب سرمایه گذاری بلند مدت است . به عنوان مثال بازار سرمایه بازاری است که نیاز به نگاه بلندمدّت (حداقل یکساله) دارد.
  • سطح ریسک‌پذیری: سرمایه‌گذاران به لحاظ ریسک‌پذیری درجات مختلفی دارند و این خصوصیت برای تشخیص نوع بازار مناسب برای سرمایه‌گذاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. گاهی اشخاص درجه ریسک‌پذیری پایینی دارند امّا خرید و فروش سهام را با عنوان فعالیت سرمایه‌گذاری خود انتخاب می‌کند که مقوله‌ای پرریسک به شمار می‌رود. یا حتی بعضاً اشخاصی هستند که به لحاظ روحی خود را ریسک‌پذیر تلقی می‌کنند ولی سرمایه‌ آنان و ترکیب دارایی‌هایشان اجازه فعالیت‌های ریسک‌پذیر را به شرکت سبدگردان نمی‌دهد.
  • ترجیحات سرمایه‌گذار: هر سرمایه‌گذار ترجیحات متفاوتی دارد. به طور مثال سرمایه‌گذارانی در بازار سرمایه کشورمان وجود دارند که ترجیح می‌دهند سهام شرکت‌های دارویی را خریداری نکنند چرا که کسب سود در صنعت دارو را جایز نمی‌دانند. از همین رو آگاهی از ترجیحات سرمایه‌گذار نیز از اهمیت زیادی برای یک شرکت سبدگردان برخوردار است.

باتوجه به مطالب بیان شده سبدگردانی اختصاصی یکی از راه‌های تاثیرگذار در افزایش گردش سرمایه در اقتصاد و همچنین افزایش ثروت سرمایه‌گذاران است. شرکت سبدگردان آگاه با تجربه فراوان از تحلیل بازار و سبدگردانی، از زمان فعالیت خود در بازار سرمایه، همواره تلاش کرده است تا با استفاده از ابزارهای موجود بهترین بازده را از سرمایه‌های گردآوری شده به دست آورد و در کنار افزایش سودآوری سبدهای اختصاصی افراد، به تخصیص بهینه سرمایه در بخش‌های مختلف اقتصادی کمک کند.

در زیر نمونه عملکرد یکی از سبدهای آگاه نمایش داده شده است:

هم‌اکنون حداقل سرمایه لازم برای سبدگردانی آگاه موقتاً ۵ میلیارد تومان بوده و شما می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان بر روی دکمه زیر کلیک کرده و فرم مربوطه را پر نمایید.

مقالات مرتبط

5 Comment
مجتبی ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
|

سلام و تشکر فراوان

حجت حسین پور مقدم ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
|

عملکرد عالی

میراحمد حسینی کردی ۱۳۹۸/۰۷/۳۰
|

خیلی عالی هرکه بما سود برساند دوست ماست

مجتبی ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
|

با عرض سلام، بابت انتشار مطالب مفید و بروز به عنوان مشتری آگاه، ازتون کمال تشکر رو دارم.|
با آرزوی موفقیت روزافزون.

نگین ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
|

سلام
بسیار تحلیل عالی و جامعی بود ممنون