۵ نکته مهم برای انتخاب سبدگردان چیست؟

مدت زمان مطالعه این مطلب: 4 دقیقه
انتخاب سبدگردان

به اشتراک‌گذاری پست

[views id=”8309″]

شاید شما هم علاقه مند باشید که در کنار کسب و کار فعلی تان ، درآمد دیگری هم داشته باشید. یکی از این درآمدهای ثانویه که بسیاری از افراد مشتاق استفاده از آن هستند سرمایه گذاری در بورس است. جذابیت و سودآوری بازار بورس موجب می شود که افراد زیادی خواهان معامله و سرمایه گذاری در آن باشند، اما به دلیل نداشتن دانش کافی برای انجام معامله و نبود اطلاعات کافی از این بازار، کمبود وقت برای آموزش و یادگیری ، تحلیل بورس، رصد روزانه بازار و .. اقدامی برای سرمایه گذاری مستقیم نمی‌کنند. اغلب این افراد اگر فرد خبره ای را در کنار خود داشته باشند تا برای آنها سرمایه گذاری کند بسیار مشتاق معامله در بورس خواهند بود.

خوب است بدانید بازار سهام برای این افراد راهکار مناسبی ارائه کرده است. این افراد می توانند مدیریت سرمایه خود را به فردی که دانش مالی و بورسی کافی برای تحلیل، معامله و سرمایه گذاری دارد بسپارند و از مزایای سرمایه گذاری در بورس بهره مند شوند. افراد علاقه‌مند به بورس و بازارهای مالی، در صورتی که مدیریت سرمایه خود را به فرد خبره و دانا واگذار نکنند، احتمال اینکه سرمایه‌ای که با زحمت بدست آمده است را به کلی از دست بدهند، افزایش می‌یابد. به همین دلیل نیاز است از فرد خبره و آشنا با بازارهای مالی کمک بگیرند این افراد سبدگردان نامیده می شوند.

سبدگردان کیست؟

سبدگردان شخص حقوقی است که در قالب قراردادی مشخص و به منظور کسب منفعت، به خرید و فروش سهام و اوراق بهادار برای سرمایه‌گذار می‌پردازد. سبدگردانی جز خدماتی است که توسط کارگزاری ها و شرکت هایی که از سازمان بورس مجوز رسمی دارند، ارائه می شود. سرمایه گذار با بستن قراداد با سبدگردان و با شرایطی مسئولیت مدیریت دارایی خود را به فردی که دانش و مهارت و تجربه کافی برای معامله در بازار را دارد، می سپارد. حالا که با مفهوم سبدگردان آشنا شدیم، لازم است بدانیم برای انتخاب یک سبدگردان باید به چه نکاتی توجه کنیم و اساسا چه شرایطی را باید در نظر بگیریم. 

۵ نکته مهم در انتخاب سبدگردان

۱- سبدگردانی را انتخاب کنید که متخصص و قابل اعتماد باشد.

شرکت سبدگردان نهاد مالی است که باید مجوز رسمی از سازمان بورس داشته باشد تا بتواند مدیریت دارایی سرمایه گذاران را بر عهده بگیرد.این مجوز فقط برای شرکت هایی با شرایط خاص صادر می گردد و همه شرکت ها امکان دریافت این مجوز را ندارند.

برخی از شرایط مورد نیاز برای دریافت مجوز سبدگردانی توسط یک شرکت بورسی عبارتند از:

  1. سرمایه بالای ۲ میلیارد تومان
  2. تیمی متشکل از افراد متخصص تحلیلگر و حرفه ای با گواهینامه و مدارک حرفه ای مرتبط
  3. امکان احراز صلاحیت حرفه ای سهامداران و اعضای هیئت مدیره

حصول این شرایط توسط شرکت ها کار ساده ای نیست و شرکت های محدودی میتوانند به این شرایط دست پیدا کنند. سرمایه گذاران باید به این نکته توجه کنند که سرمایه خود را در اختیار افراد و سبدگردا‌ن‌های بدون مجوز با وعده بازدهی‌های چند صد درصدی قرار ندهند چراکه قراردادهای منعقد شده با این افراد، علاوه بر اینکه هیچ اعتباری ندارند بلکه از هیچ مرجع قانونی، قابل پیگیری نیستند.

۲- سابقه قبلی شرکت سبدگردان در مدیریت سرمایه را بررسی کنید.

یکی از نکات مهم برای انتخاب سبدگردان ، بررسی عملکرد گذشته و میزان موفقیت در مدیریت سبد‌ها و میزان بازدهی‌های کسب شده سبد گردان است. معمولا شرکت‌های سبدگردان علاوه بر سبدهایی که در اختیار دارند به مدیریت دارایی صندوق های سرمایه گذاری نیز می‌پردازند که با مراجعه به وب سایت هر صندوق، میزان عملکرد هر سبدگردان مشخص می‌گردد.

به عنوان مثال مدیریت دارایی آگاه، بیش از  ۱۱سال است که به مشاوره و مدیریت سرمایه مشغول بوده و  صندوق آگاه طی این ۱۱ سال، بیش از ۱۰ هزار درصد بازدهی داشته است (تا انتهای دی ماه ۹۷) . این تیم افزون بر ۲۶ هزار میلیارد ریال دارایی که در قالب صندوق های سرمایه گذاری و سبد های اختصاصی مدیریت می‌کند.

۳- شرکت سبدگردانی را انتخاب کنید که تیم تحلیلگر قوی و متخصص داشته باشد.

یکی دیگر از معیارهای مهم انتخاب سبدگردان، خوشنامی سبدگردان در بین سرمایه گذاران است. با جستجو در اینترنت، بررسی سایت شرکت‌های سبدگردان و شبکه‌های اجتماعی، می‌توان میزان خوشنامی سبدگردان را ارزیابی نمود همچنین با پرس و جو از مشتریان و سرمایه گذارانی که قبلا در آنجا سرمایه گذاری کرده‌اند نیز می‌توان اطلاعات مناسبی کسب کرد.

ساختار مدیریت سرمایه آگاه، شامل ۳ تیم اجرایی است که اعضای آن را تحلیلگران، سبدگردانان و تیم پشتیبانی در زمینه مدیریت پرتفولیو، حسابداری، سرمایه‌گذاری، مهندسی مالی متخصص‌اند، تشکیل می دهند. اعضای تیم سبدگردان کارگزاری آگاه جز فارغ‌التحصیلان CFA هستند و همچنین ۲ سال پیاپی از سوی سازمان بورس در بین تمام مدیران سرمایه گذاری، به عنوان برترین مدیر انتخاب شده اند.

۴- خدماتی که شرکت سبدگردان به سرمایه گذاران ارائه می دهد را بررسی کنید.

شرکت سبدگردان باید شرح خدمات خود را به طور کامل و شفاف در اختیار سرمایه گذار قرار دهد. لیستی از این خدمات را می توانید در این قسمت مشاهده کنید.

الف) بستن قرارداد و تنظیم جلسه با سرمایه گذار

سبدگردان موظف است قبل از تشکیل سبد اختصاصی، قرارداد سبدگردانی را تنظیم نماید که در این قرارداد مواردی شامل تعهدات سبدگردان، میزان کارمزدی که سبدگردان به صورت توافقی از سرمایه گذار دریافت می‌کند و نحوه گزارش‌دهی سبدگردان به سرمایه گذار تعیین گردد.

بعد از تنظیم قرارداد، سبدگردان لازم است میزان ریسک پذیری فرد سرمایه گذار را بسنجد و متناسب با درجه ریسک پذیری هر شخص سبد بهینه سرمایه گذاری برای ایشان تشکیل دهد.

ب) گزارش ماهیانه

بعضی از شرکت‌های مدیریت سرمایه به صورت ماهانه، گزارش‌هایی از خلاصه بازدهی بازارهای موازی در یکسال گذشته و چشم انداز سرمایه گذاری در این بازارهای موازی را ارائه می‌کنند. همچنین سبدگردان، به صورت ماهانه از دیدگاه خود، صنایع منتخب بازار سرمایه را معرفی می‌کند و برآیندی از دیدگاه خود را در مورد سرمایه گذاری در بازار پول، سرمایه، سکه و طلا ارائه می‌نماید.

ج) پشتیبانی

پشتیبانی مدیریت سرمایه شامل خدماتی نظیر انجام امور مالی سرمایه گذار (واریز و برداشت)، شرکت در مجامع، ایجاد دسترسی به سامانه معاملات سبدگردان و ارائه مشاوره به سرمایه گذار می شود.

د) سامانه معاملاتی

شرکت‌های سبدگردان وظیفه دارند سامانه ای را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند که گزارش خرید و فروش‌ها، گردش حساب سبد گردان و پرتفوی سرمایه گذار، تعداد دارایی‌ها و میزان سود و بازدهی سبد را به طور مرتب در اختیار سرمایه گذار قرار دهد.

تیم سبدگردانی آگاه نیز علاوه بر برگزاری جلسات حضوری، ارسال گزارش ماهانه، پشتیبانی و ارائه مشاوره به سرمایه گذاران، سامانه معاملاتی دارد که در اختیار سرمایه گذار قرار می‌گیرد تا در این خصوص ابهامی برای ایشان باقی نماند

۵- به میزان کارمزدی که شرکت سبدگردان از سرمایه گذاران دریافت می‌کند توجه نمایید.

سبدگردان در ازای ارائـه خدمات، از سرمایه‌گذار کارمزد دریافت می‌کند. در سبدگردانی دو نوع کارمزد وجود دارد: کارمزد ثابت و کارمزد مبتنی بر عملکرد

کارمزدثابت:

این کارمزد به‌طور سالانه و در انتهای قرارداد و به صورت درصدی از سرمایه نهایی دریافت می‌گردد.

کارمزد مبتنی بر عملکرد:

براساس میزان درصد بازدهی کل سبد در طول دوره یکساله، محاسبه و اخذ می‌گردد.

لازم به ذکر است حداقل سرمایه مورد نیاز برای سبدگردانی آگاه موقتاً ۵ میلیارد تومان می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با شماره ۹۱۰۰۴۰۰۱-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط

9 Comment
سورنا ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
|

ببخشید نوشتید حداقل ۱۰ میلیارد سرمایه گذاری برای سبد گردانی نیاز است من اگه ۱۰ میلیارد تمن داشتم که میذاشتم تو بانک ۲۰۰ میلیون تمن ماهی سود بهم میده هم پولم محفوظه هم به بند بساطا نیازی نیس

Hamed ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
|

واقعا فکر کردید اینجا بازار وال استریت است و شما هم وارن بافت هستید
۱۰ میلیارد (اوووولعلع)
آخه مرد مومن کسی که ۱۰ میلیارد داره نیازی به این داستانها نداره…

محمد کاظم مرتضوی ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
|

باسلام حداقل سرمایه برای سبد گردانی در سال کرونایی ۹۹ چقدر است ؟

ربابه ۱۳۹۸/۰۴/۰۸
|

باعرض سلام وخسته نباشی حداقل موجودی برای سرمایه گذاری درسبدگردانی چقدراست ومقدارکارمزدثابت ومتغیرآن چقدرمی باشد باتشکرفراوان

مجید گرامی ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
|

رنج کارمزدهای ثابت و متغیر آگاه معمولا در چه رنجی قرار دارد .
حداقل پذیرش سرمایه برای تشکیل سبد در آگاه چقدر است ؟ممنون